Η Ελλάδα ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς για τους ευρωπαίους

Must Read

Στο «Top 10» των προορισμών για τις διακοπές των Ευρωπαίων βρέθηκαν περιοχές της Ελλάδας, όπως προέκυψε από την έρευνα με τίτλο «Μια χρονιά ταξίδια 2021», η οποία βασίζεται σε δεδομένα κρατήσεων και αναζητήσεων ταξιδιωτών από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η Μαγιόρκα αναδείχθηκε, για μία ακόμη φορά, ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς ταξιδιώτες το 2021, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Τουρκία, με την Κωνσταντινούπολη, την Αττάλεια και τη Σμύρνη να παίρνουν μια θέση ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς διακοπών των Γερμανών.

Το Ηράκλειο ξεχώρισε στις προτιμήσεις των Γερμανών, παίρνοντας την 7η θέση και την 5η με τις περισσότερες αναζητήσεις, ενώ ακολούθησε στην δέκατη θέση και η Αθήνα.

Την προτίμησή τους στη χώρα μας έδειξαν και οι Γάλλοι ταξιδιώτες, με την Αθήνα να βρίσκεται στην έβδομη θέση ανάμεσα στους 10 πρώτους προορισμούς από πλευράς αναζητήσεων τους, αλλά και οι Βρετανοί, αφού και πάλι η ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκε στην 9η θέση από πλευράς ανάπτυξης (+44%) στη βρετανική αγορά.

Η Σαντορίνη ξεχώρισε σε παγκόσμιο επίπεδο, ανάμεσα στους 10 προορισμούς με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2021, λαμβάνοντας την ένατη θέση με ανάπτυξη 189%.

Ιδιαιτερότητες μεταξύ των τουριστών

Οι Γερμανοί παρουσιάζουν κάποιες ιδιαιτερότητες, σε σύγκριση με τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 38% έχει, ήδη, απολαύσει διακοπές διάρκειας έως 14 ημερών. Στη Γαλλία και την Ιταλία, μόνο ένας στους τρεις (33% και 29%, αντίστοιχα) επέλεξε διακοπές δύο εβδομάδων, φέτος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ισπανία ανέρχεται στο 23% των τουριστών.

Πέρα από τη διάρκεια, διαφορές μεταξύ των ταξιδιωτών διαφορετικών εθνικοτήτων παρατηρούνται και αναφορικά με τον προορισμό των διακοπών. Έτσι, οι Γερμανοί στην πλειονότητά τους έδειξαν, φέτος, να επιλέγουν ταξίδια εκτός των συνόρων της χώρας τους, με το 74% να ταξιδεύει εντός Ευρώπης και ένας στους τέσσερις (24%) ακόμη κι εκτός ηπείρου. Αντίθετα, οι Ισπανία σε ποσοστό 57% επέλεξαν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης στη χώρα τους και μόνο το ένα τρίτο (34%) ταξίδεψε σε γειτονικές χώρες. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ιταλοί που επέλεξαν ταξίδια εντός της Ιταλίας. Ειδικότερα, ένας στους δύο (52%) Ιταλούς επέλεξε, εφέτος, ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας τους.

Ταξιδιωτικά πλάνα

Σε ό,τι αφορά στα μελλοντικά ταξίδια τους, οι Γερμανοί έχουν ως στόχο να βρεθούν ξανά σε μακρινούς προορισμούς και μεταξύ των αναζητήσεών τους για το επόμενο έτος αυξάνονται αυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι να προσελκύουν το ενδιαφέρον τους, με αφορμή το άνοιγμα των αμερικανικών συνόρων για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, την πρώτη θέση για ταξίδια το 2022 για τους Γερμανούς κατέχει η μητρόπολη της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, με επόμενη την Παλμα ντε Μαγιόρκα και ακολουθούν οι Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη, Γκραν Κανάρια, Κανκούν, Τενερίφη και Λος Άντζελες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This