Δυσοίωνες προβλέψεις από τους ειδικούς – Έρχονται νέα μέτρα;

Έως και 1.000 νεκροί το μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα!

Must Read

Πανικός επικρατεί λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, με τους ειδικούς να κρούουν τα «καμπανάκια» και να προειδοποιούν για αύξηση στους θανάτους από τον ιό. Επιστήμονες και κυβέρνηση προτάσσουν σαν μόνη λύση στο ζήτημα της πανδημίας τον εμβολιασμό, και ανοιχτά πλέον μιλούν για αύξηση της υποχρεωτικότητας.

Καπραβέλος: «Οι ΜΕΘ δεν φτάνουν. Να επεκταθούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί»

«Λύση είναι η μείωση αναγκών μόνο με αύξηση υποχρεωτικότητας δεν έχουμε άλλο τρόπο, πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούμε δεν είναι ατομική υποχρέωση, καταρρέει ένα σύστημα υγείας, οικονομία. Δεν είναι λύση να κλείσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα» επισήμανε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου.

«44αρηδες και 48αρηδες δίνουν τη μάχη, δεν είναι μόνο οι μεγάλες ηλικίες. Όλοι είναι ανεμβολίαστοι στο Παπανικολάου δεν μπορώ να το πιστέψω. Βλέπω και στους συγγενείς όχι μονό στους ασθενείς, απώλεια πραγματικότητας δεν πιστεύουν, δεν πίστευαν, ότι υπάρχει η ασθένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άδειο κρεβάτι στη ΜΕΘ. Υποφέρουν σε απλούς θαλάμους, αν χρειαστούν διασωλήνωση του μεταφέρουν σε χειρουργεία χωρίς προσωπικό δίπλα, Κάνουμε προσπάθεια συμβολής και των χειρουργικών ειδικοτήτων, καταρρέει ένα ολόκληρο νοσοκομείο και όχι μονό το δικό μας να πω να τα μεταφέρω στο Ιπποκράτειο στο ΑΧΕΠΑ… Ούτε ο ιδιωτικός τομέας φτάνει. Θα μπει για απλές κλίνες. Οι δυνατότητες μας έχουν εξαντληθεί…»

Θωμαΐδης: «Το Δεκέμβριο μπορεί να δούμε 55 με 60 θανάτους ημερησίως»

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε στον σταθμό μας ότι το ιικό φορτίο στα λύματα από το τέλος του Σεπτεμβρίου στην Αττική μέχρι χθες αυξήθηκε 93% μέσα σε ένα μήνα.

«Τα θετικά κρούσματα στην Αττική αυξήθηκαν 51%, είναι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος τελευταίας εβδομάδας Σεπτεμβρίου με αυτόν που διανύουμε. Όσον αφορά τον εβδομαδιαίο μέσο όρο στην επικράτεια προχθές ήταν 3434. Τον Αύγουστο στο peak ήταν 3200, άρα είμαστε ήδη περισσότερο επιβαρυμένοι» ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης, και τόνισε ότι «θα αυξηθούν πολύ σημαντικά τα κρούσματα τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες ο μέσος όρος εβδομαδιαίος θα φτάσει 4.000 και παραπάνω ενδεχομένως μπορεί στη διακύμανση να δούμε και 5.000. Ήδη οι εισαγωγές είναι πολύ περισσότερες από τα εξιτήρια. 270 έναντι 200. Οι διασωληνωμένοι αυξάνονται συστηματικά κάθε μέρα και το ίδιο και οι θάνατοι. Οι ΜΕΘ και οι απώλειες διαφέρουν περίπου ένα μήνα από την κορύφωση των κρουσμάτων. Άρα για το Δεκέμβριο μπορούμε δούμε περίπου 55 με 60 θανάτους ημερησίως, δε θα έχουμε τα νούμερα του προηγούμενου διαστήματος ακριβώς γιατί κάποιοι άνθρωποι εμβολιάστηκαν».

Τζανάκης: «1.000 νεκρούς το μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα»

«Στις αρχές Οκτώβρη είχα πει ότι θα έχουμε 3.000 κρούσματα μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέχρι τώρα από την 1η Οκτωβρίου έχουμε 961 θανάτους. Αυτοί οι θάνατοι είναι σε ποσοστό 95% ανεμβολίαστοι άνθρωποι. Στις περιοχές που έχουμε υψηλό εμβολιαστικό ποσοστό, ακόμα και κρούσματα να έχουμε, το ποσοστό των νοσηλειών είναι περίπου στο 6-7% σε σχέση με τα κρούσματα. Ενώ το ποσοστό των νοσηλειών σε σχέση με τα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη είναι περίπου 15-20%», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Διαβάστε ακόμα:

emvolio.gov.gr: Από σήμερα διαθέσιμη η επιλογή του εμβολίου της τρίτης δόσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This