Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση; Τι θα γίνει με τα μέτρα από τις 16 Ιανουαρίου

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή - Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για αύξηση κρουσμάτων

Must Read

Οι μαθητές επέστρεψαν σήμερα στα θρανία με σχεδόν τους μισούς να μην έχουν καταφέρει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δωρεάν self test που υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Παρά τις έντονες αντιδράσεις αρκετών επιστημόνων που κάνουν λόγο για επερχόμενο τσουνάμι κρουσμάτων, τα σχολεία άνοιξαν με πολλές απουσίες από την πρώτη κιόλας μέρα καθώς πάνω από 15.000 μαθητές νοσούν από κορωνοϊό.

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει κυριαρχήσει στη χώρα και τα νοσοκομεία παραμένουν σε «κόκκινο» συναγερμό με τις εισαγωγές να αυξάνονται καθημερινά. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εξετάζουν τα νέα μέτρα που που έφεραν ωράριο στην εστίαση και παύση της μουσικής. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εισηγηθεί τα επόμενα βήματα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου. Μάλιστα, την ίδια μέρα λήγει η προθεσμία που έδωσε η κυβέρνηση στους άνω των 60 ετών για να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι περιμένουν να δουν τα πρώτα δεδομένα που θα προκύψουν από το άνοιγμα των σχολείων και κατά πόσο αυτή η απόφαση θα αυξήσει την διασπορά κρουσμάτων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα που προειδοποιούν ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με νέα εφιαλτικά ρεκόρ κρουσμάτων. Για παράδειγμα, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος υποστήριξε ότι τα κρούσματα θα φτάσουν τις 60.000 σήμερα ή αύριο, ενώ η πανδημία θα αποκλιμακωθεί στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πηγές, δεν αποκλείεται να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής και αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, για αρχή και στη συνέχεια να υπάρξει νέα σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Άγνωστο παραμένει τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, για τους οποίους ενδέχεται να μην δοθεί παράταση και τελικά να απολυθούν εάν δεν κλείσουν ραντεβού μέχρι τέλος Μαρτίου. Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει τεράστιο κύμα οργής, την ώρα μάλιστα που χιλιάδες υγειονομικοί είτε έχουν τεθεί εκτός μάχης επειδή νοσούν, είτε αναγκάζονται να εργάζονται αδιάκοπα παρά το γεγονός ότι είναι θετικοί…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This