Έχετε κάνει 2 δόσεις; Προσοχή λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας

Αυτές είναι οι προθεσμίες για τους εμβολιασμένους

Must Read

Άλλαξε από χθες, Τρίτη 1/2, η περίοδος ισχύος του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφεξής, δεν θα έχει διάρκεια για πάνω από εννέα μήνες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, που ορίζονται στην κατ’ εξουσιοδότηση πράξη της Επιτροπής της 21ης Δεκεμβρίου 2021, τα κράτη μέλη πρέπει να αποδέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για περίοδο 270 ημερών από την ολοκλήρωση της αρχικής σειράς εμβολιασμού.

Για εμβόλια μίας δόσης, αυτό σημαίνει 270 ημέρες από την πρώτη και μόνη δόση, ενώ για εμβόλια δύο δόσεων, σημαίνει 270 ημέρες από τη δεύτερη δόση. Το σημαντικό εδώ είναι ότι, η τυποποιημένη περίοδος αποδοχής δεν ισχύει για τα πιστοποιητικά των αναμνηστικών δόσεων.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια σαφής και ομοιόμορφη περίοδος αποδοχής των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα εγγυηθεί ότι τα ταξιδιωτικά μέτρα μεταξύ των χωρών της ΕΕ θα συνεχίσουν να συντονίζονται. Η περίοδος ισχύος των εννέα μηνών λαμβάνει υπόψη τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, σύμφωνα με τις οποίες συνιστώνται αναμνηστικές δόσεις το αργότερο έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εμβολιασμού. Το Πιστοποιητικό θα παραμείνει σε ισχύ για μια επιπλέον περίοδο τριών μηνών πέραν αυτών των έξι μηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This