Γιάννης Οικονόμου: «Οι υγειονομικοί είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζονται, είναι γνωστοί οι κανόνες»

«Παγκόσμιο πρόβλημα η ακρίβεια»

Must Read

Αναφορά στην σημασία του εμβολιασμού έκανε για ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας παράλληλα τους υγειονομικούς που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

«Νομίζω ότι το βασικό – και αυτό πρέπει να κρατήσουμε – μας το λένε σε όλους τους τόνους οι ειδικοί, είναι ότι έχουμε τα εργαλεία στα χέρια μας, κυρίως το εμβόλιο αλλά και τα υπόλοιπα φάρμακα για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Tο μείζον είναι να μην επιμένουν συνάνθρωποί μας (συμπολίτες μας και κυρίως οι πιο ευάλωτοι) σε μία τελείως ανεξήγητη επιλογή και στάση να παραμένουν ανεμβολίαστοι», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς αν θα παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι είναι γνωστοί οι όροι και οι κανόνες που ισχύουν σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς και την υποχρέωσή τους να είναι εμβολιασμένοι. «Με αυτό ήρθαμε μέχρι εδώ, ο υπουργός Υγείας έχει πολλές φορές τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω» είπε και συμπλήρωσε: «Συνολικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προφανώς χρειάζεται παρεμβάσεις και αναβάθμιση. Έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια πολύ σημαντική δουλειά, αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Κανείς άλλος μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα δεν έχει ενισχύσει το Σύστημα Υγείας όσο αυτή η κυβέρνηση, σε ΜΕΘ, σε προσωπικό, μέσα σε μια καταιγίδα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μηδενίστηκαν ή ακυρώθηκαν τα προβλήματα και οι παθογένειες που μας ακολουθούσαν από όλο το προηγούμενο διάστημα».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι αυτό που είναι μείζον και πρέπει να κρατάμε όταν μιλάμε για την πανδημία, είναι αυτό που μας λένε και οι ειδικοί: να εμβολιαστεί ο κόσμος. «Όλα τα υπόλοιπα ενδιαφέρουν επιμέρους κοινά, δεν υποτιμώ βέβαια τη σημασία τους για τη ζωή των ανθρώπων, αλλά το μείζον είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος» σημείωσε.

«Παγκόσμιο πρόβλημα η ακρίβεια»

Για το κύμα ακρίβειας ο κ. Οικονόμου είπε: «Η ακρίβεια είναι πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας. Ένα παγκόσμιο πρόβλημα που οι ρίζες του δεν είναι εδώ, είναι σε όλο τον κόσμο, και απέναντι σ’ αυτό, στην πολύ δύσκολη φάση που είμαστε, η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη πολιτική: Μια σταθερή πολιτική ενίσχυσης των εισοδημάτων. Από το 2019 και μετά, όλοι μας πληρώνουμε λιγότερους φόρους, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, έχουμε αυξήσει τα εισοδήματά μας, μόλις πρόσφατα μειώθηκε ακόμη περισσότερο ο ΕΝΦΙΑ, πάμε τον Μάιο για μια δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση μεγαλύτερη από αυτή που είχαμε μέχρι τώρα, άρα γίνεται μια συνεχής προσπάθεια ενίσχυσης των εισοδημάτων, που θα βοηθήσει και αυτή στην αντιμετώπιση αυτού του κύματος ακρίβειας» τόνισε και συνέχισε: «Δεύτερον, στην ενέργεια, υπάρχει μια πολύ μεγάλη στήριξη από την πλευρά του κράτους και των εταιρειών και της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ και στα νοικοκυριά, στους οικιακούς καταναλωτές, αλλά και στις επιχειρήσεις. Όχι για να μειωθεί η επίπτωση των αυξήσεων – οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα μηδενίσουμε αυτό το πρωτοφανές πράγμα που συμβαίνει σε όλους μας – όμως θα περιορίσουμε πολύ το αποτύπωμά του. Είμαστε μέσα σε κρίση, και η κρίση αυτή είναι δύσκολη για τα νοικοκυριά, για τους ανθρώπους, για τις επιχειρήσεις».

«Είναι σοβαρό το ζήτημα του χουλιγκανισμού και της οπαδικής βίας»

Τέλος, ο κ. Οικονόμου πήρε θέση και αναφορικά με τις εξελίξεις που έρχονται στο φως για την φρικιαστική δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που έχει συγκλονίσει την χώρα.

«Η προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό συνεχίζεται, και θα συνεχιστεί ακόμη πιο εντατικά και στο θεσμικό επίπεδο και στο επίπεδο της δουλειάς των διωκτικών αρχών το επόμενο διάστημα. Η πραγματικότητα είναι ότι και στην εξιχνίαση αυτού του τραγικού περιστατικού, της δολοφονίας του 19χρονου που μας συγκλόνισε όλους, ό,τι έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα βοήθησε σε όλα τα επίπεδα και θα εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες» είπε αρχικά.

Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε ότι το ζήτημα του χουλιγκανισμού, της οπαδικής βίας, της βίας στον αθλητισμό είναι μια πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση που αντιμετωπίστηκε και πρέπει να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται. «Δεν είναι όμως ξεκομμένο από το ζήτημα της νεανικής βίας, της νεανικής παραβατικότητας, από μια κουλτούρα βίας την οποία πρέπει να ξεριζώσουμε από την κοινωνία μας συνολικά κι απ’ τη νέα γενιά ειδικότερα, επενδύοντας σε όλους τους τομείς: και στη δικαιοσύνη, και στην εκπαίδευση, προφανώς και στον ρόλο των διωκτικών αρχών, σε μια σειρά από πράγματα που έχουν χειροτερεύσει πολύ την κατάσταση αυτή σε σχέση με το παρελθόν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This