Διχάζουν οι ειδικοί: Επιστροφή στην κανονικότητα παρά τους χιλιάδες νεκρούς;

Η κοροϊδία πάει... σύννεφο!

Must Read

Οι διχογνωμίες και η τεράστια διάσταση απόψεων φαίνεται πως αποτελεί εκτός από «προνόμιο» της κυβέρνησης, και «προνόμιο» των επιστημόνων. Οι απόψεις στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι μόνο διχαστικές, αλλά και βασίζονται στη… μελλοντολογία και όχι σε επιστημονικά δεδομένα.

Την ώρα που στη χώρα μας οι θάνατοι βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, οι αποφάσεις κυβέρνησης και ειδικών μετά από δύο χρόνια στη δοκιμασία της πανδημίας φάσκουν και αντιφάσκουν, και οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι τιμωρητικής φύσεως, οι Έλληνες πολίτες παρά το γεγονός ότι ακολούθησαν κάθε υπόδειξη του κυβερνητικού επιτελείου έχουν αρχίσει να γυρίζουν την πλάτη σε ό,τι ακούνε!

Θωμαΐδης: Επιστροφή στην κανονικότητα!

Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που αναφέρουν ότι «είμαστε κοντά στην επιστροφή στην παλιά μας ζωή, στην κανονικότητα». Αυτό αποτελεί άλλωστε εδώ και καιρό, κυβερνητικό αφήγημα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι «διανύουμε το τελευταίο μίλι».

Μα, για ποια επιστροφή στην κανονικότητα μιλούν; Αυτή που συνοδεύεται από χιλιάδες νεκρούς; Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαϊδης δήλωσε ότι σε όλες τις χώρες έχουμε φτάσει στην κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού και διαφαίνεται μια μικρή αποκλιμάκωση, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό των τριπλά εμβολιασμένων, τόσο πιο κοντά στην κανονικότητα θα μπορούμε να φτάσουμε.

Μιλώντας για τα λύματα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ανέφερε ότι «Είναι σταθερά και παρατηρώντας τα κλινικά δείγματα επιτήρησης το ποσοστό των θετικών δειγμάτων στην Αττική σε σχέση με την επικράτεια πέφτει, που σημαίνει ότι στις άλλες περιοχές έχουμε κάποια μεγαλύτερη διάδοση από ο,τι στην Αττική».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, όσο οι εμβολιασμοί προχωρούν και το ποσοστό των τριπλά εμβολιασμένων αυξάνεται θα έχουμε συνεχώς ένα τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέπει να πηγαίνουμε όλο και πιο κοντά στην προηγούμενη κανονικότητα. «Γύρω στο 72% είναι το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα με δυο δόσεις, με τρεις δόσεις γύρω στο 49% και εάν αθροίσουμε και όσους έχουν νοσήσει συμβάλλει στο να μην έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας. Είναι ένα θετικό βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This