Θάνος Δημόπουλος: «Για την ώρα δεν υπάρχει ένδειξη για τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό»

«Η πίεση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένει έστω και αν η βαρύτητα των περιστατικών μπορεί να είναι ηπιότερη»

Must Read

Αναφορά στην πορεία της πανδημίας, στα εμβόλια και στην άρση των περιορισμών έκανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας νωρίτερα, σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Το πρόβλημα που έχουμε για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο είναι σε άτομα άνω των 60 ετών που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε είναι εμβολιασμένοι μερικώς. Το στέλεχος Δέλτα φαίνεται από μελέτες ότι έχει υποχωρήσει και ότι πλέον το στέλεχος Όμικρον και παρόλο που έχει μεταδοτικότητα έχει ήπια νόσηση» είπε αρχικά.

Όπως εξήγησε, η χρήση της μάσκας και των αποστάσεων, ο αερισμός των χώρων, είναι σημαντικά συμπληρωματικά μέτρα, σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

«Οδεύουμε στην βελτίωση και του καιρού, αυξάνεται η ανοσία των πολιτών με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους»

«Όλοι οι επίσημοι φορείς εως σήμερα συστήνουν την 4η δόση σε ειδικές κατηγορίες ασθενών. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ένδειξη για 4η δόση στον γενικό πληθυσμό. Οδεύουμε στην βελτίωση και του καιρού, αυξάνεται η ανοσία των πολιτών με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Όλα αυτά, φυσικά, εάν δεν προκύψει κάποιο νέο στέλεχος που ενδεχομένως να φέρει αλλαγές στον χάρτη. Προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί, να παραμένουν πολυπληθή κράτη με μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού. Τα νέα εμβόλια, που είναι πρωτεϊνικής διαδικασίας και τα οποία δεν χρειάζονται ειδικές συνθήκες συντήρησης, είναι το νέο στοιχείο και επιπρόσθετα, να αυξηθεί η πρόσβαση σε εμβόλια σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Δημόπουλος σχετικα με την ανοσία των εμβολίων αλλά και της 3ης δόσης και συμπλήρωσε: «Τα δεδομένα λένε ότι η 3η δόση μειώνει την πιθανότητα νόσησης κατά 50%, ενώ την πιθανότητα βαριάς νόσησης στο 90%».

Όσον αφορά στα νοσοκομεία, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ εξήγησε ότι στις αίθουσες COVID νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν παθολογικά προβλήματα άσχετα με τον κορωνοϊό, οι οποίοι στον έλεγχο βρίσκονται θετικοί. «Η πίεση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένει έστω και αν η βαρύτητα των περιστατικών που οφείλονται αμιγώς στην Covid- 19 μπορεί να είναι ηπιότερη», επεσήμανε και κατέληξε: «Ελπίζουμε στην μείωση των θανάτων πολύ σύντομα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This