ΙΣΘ: Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη της γιατρού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης

Must Read

Η σύλληψη της 47χρονης γιατρού για το θάνατο ασθενή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από συναδέλφους της.

Μετά την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης που τάχθηκε κατά της σύλληψης της ψυχιάτρου και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά να αφεθεί ελεύθερη.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της μία τρόφιμος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου βρίσκονται υπό διερεύνηση και γι’ αυτό το λόγο οι συνάδελφοι της 47χρονης κατηγορούμενης διαμαρτύρονται για την κράτησή της.

«Η σύλληψη και κράτηση της συναδέλφου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά από θάνατο μιας νοσηλευομένης ασθενούς πριν ακόμη εκδοθεί και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης είναι κατακριτέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι η νομική υπηρεσία του «άμεσα τέθηκε στη διάθεσή της υπεράσπισης της συναδέλφου».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «θα κινηθεί άμεσα προς κάθε κατεύθυνση για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των γιατρών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό», συνεχίζει η ανακοίνωση σημειώνοντας ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας και ειδικά οι γιατροί του ΕΣΥ «αποδεικνύουν καθημερινά εργαζόμενοι υπό αντίξοες συνθήκες ότι τιμούν στο ακέραιο τον όρκο του Ιπποκράτη και για το λόγο αυτό αξίζουν τον σεβασμό όλων».

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη 47χρονης γιατρού για θάνατο ασθενή σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας

Παράλληλα, μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) πραγματοποίησαν το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά, για τη σύλληψη και κράτηση της γιατρού.

«Παράσταση διαμαρτυρίας από γιατρούς και υγειονομικούς από το ψυχιατρικό νοσοκομείο. Θεωρούμε ότι η δικαιοσύνη εξάντλησε την αυστηρότητά της στη γιατρό. Οι υγειονομικοί έδωσαν μάχη από την αρχή της πανδημίας για να κρατήσουν το ΕΣΥ όρθιο. Ζητάμε να συνεχιστεί η έρευνα, να εξακριβωθούν οι αιτίες, αλλά να αφεθεί ελεύθερη η συνάδελφος» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This