Χειροπέδες σε μέλη σπείρας στην Καλαμάτα που «χτυπούσαν» ΑΤΜ – Τουλάχιστον 174.000 ευρώ η λεία τους

Must Read

Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης, που είχε ρημάξει τα ΑΤΜ τραπεζών, στην Καλαμάτα, έφτασαν οι άνδρες της Ασφάλειας. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι η λεία της σπείρας ανέρχεται σε τουλάχιστον 174.000 ευρώ!

Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 35, 42 και 47 ετών, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 42χρονος και ο 47χρονος είναι ήδη προφυλακισμένοι για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ ο 35χρονος, που εμπλέκεται στις ίδιες υποθέσεις, έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η δράση της σπείρας

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε μετά την επιχείρηση που στήθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας, που είχε συγκεντρώσει στοιχεία από τον Ιούνιο του 2021, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κέρκυρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, οι τρεις κατηγορούμενοι εντόπιζαν αρχικά Α.Τ.Μ. υποκαταστημάτων τραπεζών, τα οποία ήταν εγκατεστημένα είτε σε σούπερ μάρκετ είτε σε εξωτερικούς χώρους, και στην συνέχεια, με τη χρήση εκρηκτικών υλών, πραγματοποιούσαν έκρηξη αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, ενώ παράλληλα προκαλούσαν φθορές και στους γειτονικούς χώρους.

Η σπείρα είχε διαπράξει από τις 26 Ιουνίου του 2021 έως τις αρχές Αυγούστου του ίδιου χρόνου τρεις εκρήξεις Α.Τ.Μ. σε τοπική κοινότητα του δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας και μία ακόμη στο ‘Αργος Αργολίδας, έχοντας αφαιρέσει συνολικά περίπου 174.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This