Δούρου: Οι συνήγοροι μου θα αποδομήσουν την εισαγγελική πρόταση

«Προς το παρόν δεν πρόκειται να εισέλθω σε κανενός είδους σχολιασμό επί της ουσίας...»

Must Read

Τη δική της απάντηση στην Εισαγγελέα της Έδρας, που πρότεινε την ενοχή της για τρία από τα τέσσερα πλημμελήματα που δικάζεται για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, έδωσε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Η Εισαγγελέας σήμερα πρότεινε την ενοχή όλων κατηγορουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις Δήμαρχοι της περιοχής. Δέχθηκε δηλαδή αυτούσιο το κατηγορητήριο, πλην της δίωξης για παράβαση καθήκοντος, για την οποία ζήτησε την απαλλαγή μου. Σύμφωνα με τη Δικονομία, οι συνήγοροί μου θα απαντήσουν μία προς μία στις αιτιάσεις της Εισαγγελέως, τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασή της και αποδομώντας την νομικά. Και τελικά το Δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία και θα αποφασίσει», ανέφερε η πρώην Περιφερειάρχης.

Και συμπλήρωσε: «Προς το παρόν, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν πρόκειται να εισέλθω σε κανενός είδους σχολιασμό επί της ουσίας ή να ασκήσω κριτική προσωπικά στην πρόταση. Έτσι όπως επιβάλλει η υποχρέωση σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στην προσωπικότητα όλων των θιγέντων. Σε αυτόν τον σκοπό ήμουν, είμαι και παραμένω ταγμένη».

Τι είπε η Εισαγγελέας για τις ευθύνες της Δούρου

Νωρίτερα η Εισαγγελέας της Έδρας, αναφερόμενη στις ευθύνες της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής, είχε επισημάνει: «Η κατηγορούμενη αναφέρεται σε αντιπλημμυρικά έργα πριν από την εκλογή της και μάλιστα έκανε κριτική στον προκάτοχο της για το θέμα αυτό. Κατά τις δηλώσεις της, ένα τέτοιο σχέδιο αντιπλημμυρικό θα μπορούσε να εκπονηθεί σε έξι μήνες. Σε τηλεοπτική συνέντευξή της έριξε την ευθύνη σε περιφερειάρχη Βορείου Ελλάδος για πλημμύρες με έναν νεκρό, καθώς είχε δηλώσει: “Δεν μπορούν κάποιοι να επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους και να τις μεταφέρουν σε άλλους”».

Σε άλλο σημείο της αγόρευσης της η εισαγγελέας ανέφερε: «Το έργο εκτροπής Αγίας Αικατερίνης – Σούρες χαρακτηρίστηκε πρώτης προτεραιότητας και άρα εκ της ιδιότητας της η κατηγορούμενη γνώριζε τη σημασία του».

Η κ. Δούρου «δεν έλαβε υπόψη τον κατάλογο προτεραιόποιησης και όταν ερωτήθηκε αν κάποιο από τα έργα προχώρησε δεν ήξερε να απαντήσει», σύμφωνα με την εισαγγελέα που πρότεινε την ενοχή της πρώην Περιφερειάρχη για πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεως, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως, σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως και να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν προέκυψε δόλος σε βάρος της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This