«Έγδυναν» κόσμο τάζοντας επίδομα εμβολιασμού και επιστροφή φόρων

Must Read

Ακόμα περισσότερες περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από τα μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν στις αρχές του μήνα έφεραν στο φως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, με την ταυτοποίηση των στοιχείων τεσσάρων Ελλήνων που συμμετείχαν στη μία από αυτές τάζοντας στα θύματα επιδόματα εμβολιασμού και επιστροφή φόρου.

Οι νέες απάτες είχαν 30 θύματα, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις οι επιτήδειοι έκαναν απόπειρες οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν. Συνολικά, οι τέσσερις «μαϊμού» λογιστές είχαν καταφέρει να «τσεπώσουν» περίπου 436.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Ασφάλεια Λαμίας, από τις αρχές Φεβρουαρίου οι δράστες παρίσταναν τους λογιστές, προσέγγιζαν επιχειρηματίες ή υπαλλήλους επιχειρήσεων ή καταστημάτων και τους έλεγαν ότι δικαιούνταν επιδόματα για τον εμβολιασμό τους κατά του ιού ή επιστροφή χρημάτων από φορολογικές ελαφρύνσεις.

Προσωρινός κωδικός

Στη συνέχεια τους ζητούσαν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών και των καρτών τους, το IBAN και τον εξαψήφιο προσωρινό κωδικό OTP που αποστέλλεται για την επιβεβαίωση αλλαγής κωδικού πρόσβασης ή συναλλαγής. Μόνο που, όταν τα θύματα έπεφταν στην παγίδα, αντί να εισπράξουν τα χρήματα που περίμεναν, έχαναν διάφορα ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, μικρότερα ή μεγαλύτερα.

Οι 34 νέες υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο για την Ασφάλεια Αγρινίου, η οποία αποκάλυψε στις 2 Μαρτίου στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων, που από τον περασμένο Αύγουστο είχαν εξαπατήσει 96 άτομα και είχαν καταφέρει να τους αποσπάσουν περισσότερα από 500.000 ευρώ! Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιχείρησης, είχαν συλληφθεί επτά Ελληνες, μέλη και των δυο οργανώσεων, ενώ αναζητούνταν άλλοι έξι. Επιπλέον, είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 44 ατόμων που νομιμοποιούσαν τα «μαύρα» έσοδα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε όλους τους εμπλεκομένους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατά περίπτωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This