Το Δημόσιο «ξεσπιτώνει» τους ακρίτες του Αιγαίου!

Must Read

Σε μια κρίσιμη περίοδο, που το σύμπλεγμα των Αρκιών περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων την κυριαρχία αμφισβητεί η Τουρκία, το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί -εδώ και χρόνια- την κυριότητα πολλών ακινήτων στην Πάτμο, στους Αρκιούς και στο Μαράθι. Ουσιαστικά αναγκάζει τους ακρίτες του Αιγαίου να πληρώσουν από την τσέπη τους για να μη χάσουν το σπίτι όπου μένουν επί χρόνια.

Αντί η Πολιτεία να κάνει το παν για να κρατήσει τους κατοίκους στα νησιά μας, τους διώχνει διεκδικώντας τις περιουσίες τους. Ετσι αφουγκράζεται το επιτελικό κράτος την αγωνία των ακριτών του Αιγαίου; Πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα, που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας, σύσσωμοι οι κάτοικοι των Αρκιών κοινοποίησαν επιστολή στον δήμαρχο Πάτμου Λευτέρη Πέντε.

Η επιστολή απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με αυτήν ζητούν την παύση όλων των διεκδικήσεων όσον αφορά τα ακίνητά τους.

«Λαμβάνοντας υπόψη το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά το Χρυσόβουλο, την έκταση του νησιού, τον πληθυσμό και τις λοιπές παραμέτρους που αφορούν τους Αρκιούς, η περιοχή αυτή θα έπρεπε να είναι εκτός του χάρτη διεκδικήσεων. Η αντίφαση που δημιουργείται είναι εμφανής και το άδικο είναι προφανές, καθώς ήδη από το 1957 (Ν. 3800/1957) το Ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε πλήρη δικαιώματα κυριότητας στον δήμο σε νησιά πλησίον της νήσου Πάτμου, όπως και νησίδες πλησίον των Αρκιών, και έρχεται κατόπιν 50 και πλέον ετών και τα διεκδικεί εκ νέου» εξήγησε ο δήμαρχος.

Η δημοτική Αρχή έθιξε ήδη το θέμα στο Τμήμα Περιουσίας του υπουργείου Εσωτερικών, με την παροχή απόψεων στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, ύστερα από ερώτημα του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου. Επίσης κατατέθηκαν τα σχετικά υπομνήματα ενώπιον του υπουργού Επικρατείας Γεωργίου Γεραπετρίτη και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα και θα προχωρήσει άμεσα στο αυτονόητο: την παύση των διαδικασιών διεκδίκησης και αναγνώρισης της κυριότητας επί ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Πάτμο, στους Αρκιούς και σε άλλες νησίδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This