Όλα τα ψέματα Χατζηδάκη στους συνταξιούχους: Μόνοι κερδισμένοι τα golden boys του ΕΦΚΑ!

Χωρίς ντροπή πανηγυρίζει για τις αυξήσεις των 8 ευρώ και για τους ιδιώτες που προχώρησαν (με λάθη) 50 εκκρεμείς συντάξεις

Must Read

Με χρυσά κουτάλια τρώνε πια οι συνταξιούχοι της χώρας, αν πιστέψουμε όσα ανερυθρίαστα υποστηρίζει ο Κωστής Χατζηδάκης. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω μακροσκελέστατης ανακοίνωσης, προσπαθεί να πείσει ότι εκατομμύρια απόμαχοι της εργασίας όχι μόνο δεν αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αλλά θα πρέπει να αισθάνονται και ευγνώμονες στην κυβέρνηση!

Για να το πετύχει αυτό, ο κ. Χατζηδάκης επιλέγει να αναδείξει αποσπασματικές ρυθμίσεις με σαφή στόχο να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι «τα τελευταία 2,5 χρόνια με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων είδαν αυξήσεις στο εισόδημά τους. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη μια τεράστια προσπάθεια και αντιμετωπίζεται δραστικά το πρόβλημα εκκρεμών συντάξεων. Τέλος, έχει δρομολογηθεί μια συνολική αναμόρφωση του ΕΦΚΑ με στόχο να γίνει πιο αποτελεσματικός και πιο φιλικός στους πολίτες».

Στο σημείωμα του υπουργείου γίνεται λόγος για τις μόνιμες αυξήσεις σε συνταξιούχους με 30 χρόνια ασφάλισης και άνω με τον ν. 4670/2020 (νόμος Βρούτση), οι οποίες ωστόσο, όπως είχε αναδείξει τότε η «δημοκρατία», δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα αστρονομικά ποσά των 8 ευρώ τον μήνα και αυτά όχι για όλους. Παράλληλα, καταδεικνύεται η σημαντική μείωση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς για 550.000 συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.

Πρόκειται για παλαιούς συνταξιούχους (που είχαν συνταξιοδοτηθεί προ του νόμου Κατρούγκαλου), οι οποίοι δεν είδαν μεν αυξήσεις στις συντάξεις τους από τον επανυπολογισμό του νόμου Βρούτση, είδαν όμως χάρη σε αυτόν τον νόμο μείωση (ροκάνισμα) της προσωπικής τους διαφοράς με αυξήσεις που δόθηκαν για το ’20, το ’21 και το ’22». Πρόκειται για μία θεαματική κυβίστηση της Ν.Δ., καθώς όλοι θυμούνται, και σίγουρα οι συνταξιούχοι, ότι βασική προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Απεναντίας, η κυβέρνηση όχι μόνο διατήρησε τις βασικές διατάξεις, αλλά, όποτε κρίνεται αναγκαίο, επικαλείται τον νόμο! Από το… μανιφέστο του υπουργού Εργασίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα συνήθη ψέματα για τις εκκρεμείς συντάξεις, καθώς και πάλι επιλέγει να αναφέρεται μόνο στις κύριες, σημειώνοντας ότι οι ληξιπρόθεσμες έχουν μειωθεί κατά 50.000 τους τελευταίους 12 μήνες.

Όμως για άλλη μία φορά ο κ. Χατζηδάκης παριστάνει ότι δεν υπάρχουν 125.000 εκκρεμείς επικουρικές, 25.000 διεθνείς συντάξεις, οι 63.000 συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση, τα εκκρεμή μερίσματα και εφάπαξ. Αντιθέτως, «πανηγυρίζει» για τους ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές που κατάφεραν να συντάξουν μόλις 50 (και αυτά με λάθη) προσχέδια αποφάσεων, αλλά και για τα golden boys που προσλαμβάνονται στον ΕΦΚΑ εκτός ΑΣΕΠ και με μισθούς 4.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This