Επίδομα ακριβείας: Ασαφές πότε θα δοθεί! – Άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος

Γιάννης Οικονόμου: «Θα δοθεί σε 10-15 μέρες»

Must Read

Γενικότητες, αερολογίες και χωρίς πλάνο εμφανίζεται για άλλη μια φορά το οικονομικό επιτελείο το οποίο όχι μόνο αναδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων, αλλά και δεν είναι συνεπές σε όσα ανακοινώνει μέσω των υπουργών του. Ή… κάτι άλλο συμβαίνει. Μήπως δεν τα λένε μεταξύ τους;

Ενώ μέχρι πρότινος, η Δόμνα Μιχαηλίδου διαβεβαίωνε ότι το επίδομα θα δοθεί τη Μεγάλη Τρίτη, και μάλιστα επέμενε ότι όλες οι προσπάθειες των αρμόδιων υπουργών γίνονται για αυτό, νωρίς το πρωί μάθαμε ότι η τροπολογία που κατατέθηκε αργά τα ξημερώματα έφερνε μία ανατροπή στην ημερομηνία καταβολής των συγκεκριμένων χρημάτων. Καθώς στη χθεσινή τροπολογία προβλέπεται ότι τα 200 ευρώ θα καταβληθούν στα ευάλωτα νοικοκυριά έως τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου.

Οι ανατροπές όμως δεν σταματούν εδώ! Δεν έχει περάσει ώρα, οπότε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «το επίδομα ακριβείας των 200 ευρώ θα δοθεί σε 10-15 μέρες». Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως το μέτρο δικαιούνται ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης. «Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο ανακούφισης για τον μετριασμό των επιπτώσεων της ακρίβειας. Το ποσό θα δοθεί ανά δικαιούχο, θα δοθεί σε χρήμα, θα είναι αφορολόγητο και δεν θα συμψηφίζεται» είπε ο κ. Οικονόμου.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι το μέτρο δεν είναι αρκετό, τόνισε πως «είναι τέτοιο το μέγεθος των αυξήσεων που όποια κίνηση και να κάναμε, δεν θα μηδένιζε τις αυξήσεις. Ζούμε πρωτόγνωρες αυξήσεις. Ο κόσμος δοκιμάζεται, θέλει περισσότερα, αγανακτεί, φοβάται, είναι σε απόγνωση.  Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι ότι η κυβέρνηση έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών. Κάθε φορά που έρχεται μια δέσμη μέτρων, ο κόσμος ζητάει τα επόμενα, αυτό είναι το λογικό για τον κόσμο, αλλά δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες. Η στήριξη δεν ξεκίνησε τώρα, είναι σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο και ξεδιπλώνεται και ενισχύεται ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This