Θεσσαλονίκη: Δημοτικοί υπάλληλοι καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση 51.000 ευρώ από γυμναστήριο

Η γυναίκα που εμπλέκεται στην υπόθεση έχει βγει στη σύνταξη...

Must Read

Τις συνδρομές που κατέβαλαν δημότες για τη συμμετοχή τους σε γυμναστήριο κοινωφελούς επιχείρησης περιφερειακού δήμου της Θεσσαλονίκης φέρονται ότι… οικειοποιήθηκαν δύο δημοτικοί υπάλληλοι, ένας άντρας και μία γυναίκα, οι οποίοι και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τεσσάρων και τριών ετών, αντίστοιχα, για υπεξαίρεση άνω των 51.000 ευρώ.

Ειδικότερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης το οποίο τους έκρινε ενόχους για την πράξη τους, αποφάσισε την μετατροπή των ποινών τους προς 5 ευρώ την ημέρα, όπως επίσης και να έχουν οι εφέσεις τους ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών. Σύμφωνα δε με το κατηγορητήριο, ο ένας υπάλληλος ήταν υπεύθυνος για τις εισπράξεις και η άλλη, η οποία έχει, πλέον, συνταξιοδοτηθεί, εκτελούσε χρέη ταμία. Η υπεξαίρεση διαπιστώθηκε από την δημοτική αρχή ύστερα από οικονομικό έλεγχο, για το χρονικό διάστημα 2015-2017.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι συμπλήρωναν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που αντιστοιχούσαν σε προγενέστερες ημερομηνίες και δεν αποτύπωσαν στις ημερήσιες συναλλαγές. Εντοπίστηκαν συνολικά 2.119 τέτοιες αποδείξεις που αντιστοιχούσαν στο συνολικό ποσό των 51.166 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This