Αυξήσεις στα τιμολόγια ζητούν (και) οι ταξιτζήδες

Στη συνάντηση του προεδρείου του ΣΑΤΑ με τον υφυπουργό Μεταφορών τέθηκε μέχρι και το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης

Must Read

Αυξήσεις και αναπροσαρμογή των τιμολογίων τους ζητούν οι αυτοκινητιστές ταξί, προβάλλοντας ως «δικαιολογία» τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και της αλματώδους αύξησης των τιμών στα καύσιμα.

Το αίτημα των ταξιτζήδων έθεσε το προεδρείο του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) στον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, με τον οποίο και συναντήθηκε σήμερα. Κατά τη διάρκεια της δίωρης συζήτησης μεταξύ τους, αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου με τις απαντήσεις από πλευράς υπουργείου να αναμένονται σε διάστημα 15 ημερών.

Σε θεσμικό επίπεδο συζητήθηκε η απαίτηση του κλάδου να προστατευτεί ο Ν.4530/2018 και να βελτιωθεί σε όσα σημεία απαιτείται (ειδικά σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές πλατφόρμες και τον τρόπο λειτουργίας τους). «Θέλουμε ξεκάθαρο και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμό των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό και συστηματικό έλεγχο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Ε.Ι.Χ.», δήλωσε το προεδρείο του ΣΑΤΑ.

Aσύμφορα τα ηλεκτρικά ταξί

Σε ότι αφορά την ταξινόμηση επταθέσιων – εννιαθέσεων οχημάτων ως ταξί στην Περιφέρεια Αττικής, ζητήθηκε να γίνει με σύνεση και μέτρο και αφού εξασφαλιστεί από την πλευρά της Πολιτείας ότι θα σταματήσει η υποκλοπή έργου από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα. Σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση, οι αυτοκινητιστές εξήγησαν στον κ. Παπαδόπουλο ότι στην παρούσα φάση είναι ασύμφορη η επαγγελματική χρήση του ηλεκτρικού ταξί, λόγω της ελάχιστης επάρκειας μπαταρίας και του υψηλού κόστους αγοράς του οχήματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι σε διάστημα δεκαπέντε ημερών θα απαντήσει σε όλα τα ζητήματα που έθιξαν και στις προτάσεις που κατάθεσε το προεδρείο του ΣΑΤΑ. «Ως διοίκηση πιστεύουμε και υιοθετούμε τον ειλικρινή διάλογο. Θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση είναι η αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Δημόσια Αρχή που έχει υπό την εποπτεία της την λειτουργία των Ε.Δ.Χ. Ταξί», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΑΤΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This