Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Ανοίγουν» οι πόρτες του δικαστηρίου για τη δεύτερη καταγγέλλουσα

Σοκάρουν οι μαρτυρίες - Τι ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος

Must Read

Μέχρι σήμερα οι θύρες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ήταν κλειστές, καθώς όσες γυναίκες κατέθεταν είχαν δώσει εντολή να μην δοθεί δημοσιότητα στα λεγόμενά τους. Ωστόσο, η καταγγέλλουσα που θα μιλήσει σήμερα δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα η κατάθεσή της να μη γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Η δίκη του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα 16/5. Κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο ακόμη απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών, συνολικά, γυναικών συναδέλφων του. Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας αναμένεται να συνεχιστεί από το δικαστήριο η εξέταση του πρώτου, κατά το κατηγορητήριο, θύματος του ηθοποιού. Έπειτα, η έδρα θα ζητήσει να καταθέσει ενώπιον της η δεύτερη γυναίκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της δεύτερης γυναίκας, ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2010 μέσα στο θέατρο «Μουσούρη» και στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τα χέρια του φώναζε και υπέστην τραυματισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο κατηγορούμενος μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

«… Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε» και μου έλεγε «είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία… Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, στο πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ηθοποιού, μετά το περιστατικό αυτό, ο Π. Φιλιππίδης την καλούσε στο τηλέφωνο από απόκρυψη ή από διαφορετικά νούμερα. «Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω και εκείνος παράλληλα αυνανιζόταν. Μου έλεγε: «Μην τολμήσεις να το κλείσεις, ξέρω πού μένεις, θα με βρεις μπροστά σου, θα κάνεις ό,τι σου λέω» είχε αναφέρει η γυναίκα, υποστηρίζοντας «κόπηκε» από δύο δουλειές στις οποίες είχε περάσει επιτυχώς το casting. Αμέσως μετά φέρεται να δέχτηκε νέο τηλεφώνημα του Πέτρου Φιλιππίδη, που σύμφωνα με την καταγγελία της, της είπε: «Μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν εάν το αποφασίσεις, είδες ότι παρακολουθώ τι κάνεις και ο λόγος μου μετράει».

Τι θα υποστηρίξει ο ηθοποιός

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη καταγγελία, ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστήριξε πως το 2010 χρειάστηκε να αναζητήσει μια πιθανή αντικαταστάτρια ηθοποιού και συναντήθηκε με την καταγγέλλουσα, όταν ένας δικηγόρος κοινός γνωστός τους, του μίλησε για εκείνη, αναφέροντάς του ότι του στέλνει το βιογραφικό της «ανιψιάς του». Στη συνέχεια, όπως λέει προσκάλεσε, την κοπέλα στο θέατρο για να παρακολουθήσει την παράσταση και μετά το τέλος αυτής την κάλεσε στο καμαρίνι του για να του πει της εντυπώσεις από την παράσταση. Στην απολογία του στην ανακρίτρια ο Πέτρος Φιλιππίδης δήλωσε ότι η ομορφιά της κοπέλας τον «μαγνήτισε» και έκανε λόγο για συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις μαζί της μέσα στο θέατρο και με την καταγγέλλουσα να μπαίνει στο χώρο από «την πλαϊνή πόρτα» για να μην την αντιληφθούν οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This