Κοροϊδία οι «σκούπες» Θεοδωρικάκου – Έπεσε «σύρμα» και άδειασε η Ομόνοια

Επικοινωνιακό τέχνασμα του Υπουργού οι τελευταίες «ειδικές επιχειρήσεις» που έγιναν στην πρωτεύουσα

Must Read

Σε φιάσκο κατέληξαν οι πρώτες «ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις» στην Αθήνα για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας, καθώς οι εγκληματικές ομάδες είχαν ήδη ειδοποιηθεί πολύ νωρίτερα.

  • Του Μάνου Μεϊμαράκη

Αν παρατηρήσει κανείς πίσω από τις τελευταίες εκατοντάδες συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ομόνοια και πέριξ, θα δει ότι δεν πρόκειται για ολοκληρωμένες και στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις αλλά για μια διαφημιστική καμπάνια με σκοπό να ρετουσάρει την εικόνα της πρωτεύουσας.

Πάντως, οι παράνομοι αλλοδαποί στην Αθήνα είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες.

Ωστόσο, πριν αλλά και ύστερα από αυτές τις πρώτες αστυνομικές επιχειρήσεις, ολόκληρη η περιοχή από την Ομόνοια μέχρι τον σταθμό Λαρίσης και από τον Αγιο Παντελεήμονα μέχρι τον Αγιο Παύλο άδειαζε κυριολεκτικά.

Κυρίως από την ώρα που άρχιζε να βραδιάζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κυκλοφορούσαν ελάχιστοι άνθρωποι σε μια πρωτοφανή εικόνα για τα δεδομένα των περιοχών αυτών. Ολόκληρη αυτή η περιοχή θύμιζε επί ημέρες την Αθήνα στη φάση του περιορισμού των μετακινήσεων για τον Covid. Σε όλα τα στέκια, παράνομες λέσχες, αραβικά καφενεία και καταστήματα-βιτρίνες διακινητών, ξενοδοχεία, πλατείες, μάντρες αυτοκινήτων, συνεργεία, κουρεία, οίκους ανοχής, σοκάκια και «γνωστές» ρούγες δεν κυκλοφορούσε ψυχή.

Στην Αμυγδαλέζα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., για αυτές τις επιχειρήσεις σε Ομόνοια και Βικτώρια οι περισσότερες συλλήψεις και προσαγωγές αφορούσαν αλλοδαπούς οι οποίοι στερούνταν έγγραφα νόμιμης παρουσίας τους στη χώρα. Αυτοί στη συνέχεια οδηγούνταν στην Αμυγδαλέζα για «απέλαση», όπως έντεχνα αφήνουν να εννοηθεί και από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από το υπουργείο.

Το τσουβάλιασμα στην Αμυγδαλέζα εκατοντάδων αλλοδαπών που βρέθηκαν στην Ομόνοια και στη Βικτώρια χωρίς χαρτιά είχε ως αποτέλεσμα το κέντρο κράτησης να φτάσει στα όριά του πολύ σύντομα και πλέον οι παράνομοι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν, στην συνέχεια να σκορπίζονται σε άλλα κέντρα κράτησης.

Αυτό, όμως, που δεν αναφέρει ουδείς είναι ότι απελάσεις δεν γίνονται στον υπερθετικό βαθμό που διαφημίζουν για μια σειρά από λόγους: Σε κανένα από αυτά τα κέντρα κράτησης ουδείς μπορεί να κρατηθεί περισσότερο από 18 μήνες και η κράτηση μπορεί να παραταθεί όμως μόνον αν συντρέχουν λόγοι εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας. Σε άλλες περιπτώσεις, αν δεν επιθυμούν να αιτηθούν άσυλο, αφήνονται ελεύθεροι με την υπόδειξη να εγκαταλείψουν μόνοι τους τη χώρα εντός μικρού χρονικού διαστήματος και ενδεχομένως να συλληφθούν εκ νέου στην Ομόνοια σε άλλη «ειδική επιχείρηση» για την οποία θα ενημερωθούν από το Whatsapp!

Η συντριπτική πλειονότητα των συλληφθέντων σε αυτές τις επιχειρήσεις αφορά λοιπόν αλλοδαπούς οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα με ένα πολύ μικρό ποσοστό συλλήψεων να αφορά άλλα αδικήματα, σχετικά π.χ. με ναρκωτικά.

Είναι πολύ πιο πιθανό μια ομάδα ΔΙΑΣ ή πλήρωμα περιπολικού να πέσει, τυχαία ή όχι, επάνω σε άτομα τα οποία διακινούν κλεμμένα από τουρίστες διαβατήρια μέρα μεσημέρι ή μεταφέρουν 1 κιλό κάνναβη στην Ομόνοια ή στον Άγιο Παντελεήμονα, παρά να εντοπιστεί σε αυτές τις «ειδικές επιχειρήσεις».

Αν οι επιχειρήσεις αυτές είχαν προστατευτεί και οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες δεν μοιράζονταν σαν χαρτοπόλεμος στα ΜΜΕ, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, τα ευρήματα θα ήταν άλλα και θα απασχολούσαν σημαντικά ειδικές υπηρεσίες.

Η διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, διαβατηρίων, αδειών διαμονής δεν γίνεται πλέον μέρα μεσημέρι, όπως θα περίμεναν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά μέσα στα εκατοντάδες διαμερίσματα τα οποία μισθώνουν διακινητές, σε ξενοδοχεία, καταστήματα ακόμα και καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή προς την Αλβανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κοινότητες των Αράβων στην Αθήνα γνώριζαν αρκετές εβδομάδες πριν ότι θα πραγματοποιηθούν αυτές οι «ειδικές επιχειρήσεις», ότι δηλαδή «θα βγει η γάτα στους δρόμους» και πολύς κόσμος ήδη άρχισε να «γράφει απουσίες» από τα στέκια τους στην Αχαρνών, στη Λιοσίων κ.α., ενώ μετά την πρώτη «σκούπα» στην Ομόνοια ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε να ανακοινώσει δημόσια ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Οι ειδικές επιχειρήσεις, για να πετύχουν, πρέπει να είναι μυστικές…

Τα κυκλώματα

Ακόμα και σε επικοινωνιακό επίπεδο οι «σκούπες» του Τάκη Θεοδωρικάκου θα είχαν ένα νόημα αν ήταν ολοκληρωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις με στόχο τα κυκλώματα και εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες νέμονται με μίσος τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας με κέρδη αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις, διακίνηση κάθε είδους ναρκωτικών, κλεμμένων αντικειμένων από κινητά μέχρι αυτοκίνητα, αδειών διαμονής, ευρωπαϊκών ταυτοτήτων και διαβατηρίων κ.ά.

Φυσικά, δεν περιμένει κανείς από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να έχει αστυνομική σκέψη. Κατά το επιχειρησιακό μέρος, όταν μια «ειδική αστυνομική επιχείρηση» γίνεται γνωστό ότι θα γίνει, παύει να είναι και «ειδική» αλλά και «αστυνομική» και μετατρέπεται σε επικοινωνιακή επιχείρηση.

Επιπλέον, οι «σκούπες» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι η γραμμή άμυνας κατά των διακινητών έχει υποχωρήσει πολύ σοβαρά από τη γραμμή των συνόρων. Καθημερινά και από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο αλλά και στα νησιά μπαίνουν παράνομα στη χώρα εκατοντάδες αλλοδαποί από δεκάδες σημεία.

Αν εξαιρέσουμε τις βάρκες που φτάνουν στα νησιά καθημερινά, αξίζει να αναρωτηθεί κανείς πώς προ ημερών μπήκε ανενόχλητο στην Κω ιστιοπλοϊκό με 100 επιβαίνοντες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Ποινές «χάδι»

Ταυτόχρονα, οι ποινές «χάδι» στους διακινητές αποθρασύνουν ακόμα περισσότερο τα κυκλώματα, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται οι ίδιοι ξανά και ξανά. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν αδειάζουν τα κέντρα κράτησης παράνομων αλλοδαπών σε νησιά, με έναν «μαγικό» τρόπο εμφανίζονται «ακυβέρνητα» φουσκωτά και ιστιοπλοϊκά στα νησιά του Αιγαίου.

Ολα δείχνουν ότι παρά τις κατά καιρούς βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι θα τσακίσει τους διακινητές, οι διακινητές έχουν τσακίσει την έννομη τάξη στην Ελλάδα. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά στα μεγάλα αστικά κέντρα από την πολιτική της κυβέρνησης γύρω από το άσυλο, αφού ξεφόρτωσαν ανεξέλεγκτα δεκάδες χιλιάδες παράνομους αλλοδαπούς στην ενδοχώρα, τους οποίους νομιμοποίησαν σε ένα βράδυ μέσα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει χάσει τον πόλεμο με την εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This