«Έκλεισε»: Τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους!

Σχεδόν το ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας!

Must Read

Αν και δεν εξέπληξε κανέναν αυτό που είπε ο Θάνος Πλεύρης σήμερα, παραμένει σημαντική είδηση. Ο Υπουργός Υγείας ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι από Σεπτέμβριο η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα είναι για τον γενικό πληθυσμό, ενώ άφησε ορθάνοιχτο το «παράθυρο» της υποχρεωτικότητας λέγοντας: «Αν θα είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας».

Φυσικά όλοι καταλαβαίνουν τι εννοεί ο Υπουργός Υγείας λέγοντας ότι θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας. Αυτό ακριβώς που εννοεί η Κυβέρνηση στέλνοντας… διακοπές τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της τουριστικής σαιζόν και τις συζητήσεις για «πιθανή» επαναφορά μέτρων από το φθινόπωρο, όταν δηλαδή θα έχουν φύγει οι τουρίστες.

«Θα θέλαμε και στον κορωνοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση. Θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πλεύρης στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι εκτός απροόπτου αυτός ο νέος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνει με τη σειρά που γίνεται και στη γρίπη: «Θα ξεκινήσει με βάση την ηλικία, θα επεκταθεί στις ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια στον γενικό πληθυσμό».

Όσο για την καλοκαιρινή περίοδο και την επαναφορά των μέτρων μετά το τέλος της, ο Υπουργός Υγείας είπε:

«Στους σκληρούς δείκτες βρισκόμαστε σε πολύ χαμηλή πληρότητα τις κλίνες ΜΕΘ και αντίστοιχα τα κρούσματα έχουν μια μειούμενη πορεία. Αυτό μας δείχνει ότι το καλοκαίρι φαίνεται ότι δε θα μας πιέσει η πανδημία, ωστόσο όλη η επιστημονική κοινότητα λέει ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, ακόμα και με την Όμικρον το φθινόπωρο θα έχουμε μια πίεση. Περιμένουμε ότι τον Σεπτέμβριο ακόμα και με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι βαριές λοιμώξεις του αναπνευστικού προ Covid, θα υπάρξει μια πίεση.

Κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα συζητήσει αυτή την εβδομάδα το πρωτόκολλο των πλοίων είπε ο ακόμα ο κ.Πλεύρης και πρόσθεσε: «Όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση. Σε άλλα ΜΜΜ, που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, η μάσκα είναι υποχρεωτική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This