Προβληματίζει η τεράστια καθυστέρηση στην υπόθεση Πισπιρίγκου

Στην ανακρίτρια η σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας

Must Read

Με ρυθμούς… χελώνας κινούνται οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται δεν έχει μείνει ασχολίαστη και είναι γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών.

«Παρακολουθούμε πάνω από τρεις μήνες αυτή την υπόθεση και ακόμη δεν έχουμε τα πορίσματα των ιατροδικαστών. Αυτό είναι κάτι που με ξεπερνάει» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά και αναρωτήθηκε γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση:

«Για πιο λόγο δε συνεχίζονται όλες αυτές οι διαδικασίες και υπάρχουν αυτές οι αμφιβολίες τελικά; Ασχολούμαστε με τα επουσιώδη αντί να ασχολούμαστε με τα ουσιαστικά περιστατικά».

Χθες κατέθεσε στην Ανακρίτρια η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία σύμφωνα με την κ.Βαρελά επέμεινε στην αρχική της διάγνωση για τον θάνατο της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που πέθανε:

«Η κ. Τσάκωνα χθες κατέθεσε και εμμένει στην αρχική της διάγνωση ότι υπάρχει παθολογικό αίτιο. Καλώς κάνει. Δεν θα μπορούσε τώρα να το αλλάξει γιατί έτσι θα υπήρχε παραδοχή αμέλειας».

Από την πλευρά της κατηγορούμενης και προφυλακισμένης για ανθρωποκτονία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού που πέθανε, ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος, σχολίασε με δηκτικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν, αλλά και τα όσα δεν συμβαίνουν:

«Η υπόθεση έχει στοιχεία τηλεοπτικού ριάλιτι. Η ανακριτική έρευνα έχει ενταθεί από την ημέρα που διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης. Η έρευνα από την αρχή έχει κενά και μόνο που προσλαμβάνονται ειδικοί ιατροδικαστές, παιδοψυχολόγοι και έχουν γίνει πάνω από 50 ανακρίσεις κάτι σημαίνει.  …  Αν υπήρχε κάτι, κάποιο εύρημα (σ.σ. στα ιατροδικαστικά πορίσματα) θα το είχε μάθει όλη η Ελλάδα … Αμφισβητείται ακόμη και η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας».

Στην ανακρίτρια η σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας

Σήμερα το πρωί παραδόθηκε εν τω μεταξύ στην 18η τακτική Ανακρίτρια  η σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας, την οποία είχε πάρει από την οικία της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, Ευγενίας Κούτρα, ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με την κ. Βαρελά, η είσοδος των δικηγόρων των συγγενών της σπιτονοικοκυράς στο σπίτι της οδού Μπιζανίου όσο συνεχίζεται η έρευνα και χωρίς εισαγγελική εντολή, ήταν παράνομη.

«Εφόσον υπήρχε το πληρεξούσιο από τη σπιτονοικοκυρά στους δύο συζύγους δε νομίζω ότι υπήρχε η δυνατότητα, χωρίς εισαγγελική εντολή, να εισέλθουν στο χώρο … Το μπορεί κάποιος να μπει μέσα (σε ένα σπίτι) δεν πάει να πει ότι έχει και το δικαίωμα να εισέλθει. Η εκπροσώπηση των συγγενών σας δίνει το δικαίωμα να εισέλθετε κάπου;» ρώτησε η δικηγόρος τον συνάδελφό της Κωνσταντίνο Λέων, ο οποίος εκπροσωπεί συγγενείς της αποθανούσας Ευγενίας Κούτρα.

«Εμείς ζητήσαμε τα κλειδιά ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των συγγενών της σπιτονοικοκυράς για να μπούμε στο κτίριο. Η μία πλευρά έλεγε ότι δεν έχει κλειδιά και τα έχει η άλλη. Κατόπιν αυτού προβήκαμε σε ασφαλιστικά μέτρα … Όταν πήγαμε στο σπίτι διαπιστώσαμε ότι η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη και το τζάμι ανοιχτό. Μπήκαμε μέσα για να δούμε τι γίνεται με τα διαμερίσματα», σχολίασε με τη σειρά του ο κ.Λέων.

Ερωτώμενος σχετικά ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχολίασε: «Με εξέπληξε, δεν το περίμενα … Έχει γίνει ενδελεχής έρευνα από την αστυνομία στο ισόγειο διαμέρισμα της οικογένειας Δασκαλάκη, όχι όμως σε αυτό της Κούτρα…  Για τα ευρήματα στη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας, έ, ένα αποδεικτικό στοιχείο που αγνοείται για 3 μέρες χάνει κάθε αποδεικτική ισχύ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This