Πρωτοφανές συμβάν σε δικαστήριο: Πέταγε πέτρες επειδή διαφωνούσε με την απόφαση!

Τραυματίστηκε ο γραμματέας της δίκης

Must Read

Όλα έχουν συμβεί σε αυτή τη χώρα, αλλά αυτό είναι πρωτάκουστο! Δεν δίστασε πολίτης να επιτεθεί, πετώντας πέτρες στην έδρα ενός δικαστηρίου, γιατί η απόφαση που πάρθηκε δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε!

Επιθετική συμπεριφορά πολίτη στο Πρωτοδικείο της Κω

Ανακοίνωση απερίφραστης καταδίκης περιστατικών ωμής βίας στα δικαστήρια, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των εμπλεκομένων φορέων στις δίκες όσο και των πολιτών που προσέρχονται στα δικαστήρια, εξέδωσε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), με αφορμή τον τραυματισμό μέλους της από επιθετική συμπεριφορά πολίτη στο Πρωτοδικείο της Κω.

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη, Πέμπτη 2 Ιουνίου, όταν ένας από τους διαδίκους αντέδρασε στην απορριπτική γι’ αυτόν απόφαση και έβγαλε από την τσέπη του μία μεγάλη πέτρα, την οποία πέταξε προς την έδρα. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει το προστατευτικό πλαστικό και να τραυματιστεί στο μάτι ο γραμματέας του δικαστηρίου!

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά στις δικαστικές αίθουσες όλης της χώρας, με θύματα συναδέλφους τους, οι οποίοι βρίσκονται εκτεθειμένοι. Σημειώνει, παράλληλα, ότι υπάρχει έλλειψη μέριμνας για τη στοιχειώδη ασφάλεια και προστασία των εμπλεκομένων φορέων της δικαστικής διαδικασίας, αφού στα περισσότερα μεγάλα δικαστήρια της χώρας είναι υποτυπώδεις ή ανύπαρκτες οι τεχνικές υποδομές ελέγχου της εισόδου, ελλείψει του απαραίτητου προσωπικού.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της ΟΔΥΕ

«Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στο Πρωτοδικείο της Κω, συνέβη ένα πρωτοφανές περιστατικό, όταν ένας από τους διαδίκους αντέδρασε στην απορριπτική γι’ αυτόν απόφαση και έβγαλε από την τσέπη του μία μεγάλη πέτρα και την πέταξε προς την έδρα, με αποτέλεσμα να σπάσει το προστατευτικό πλαστικό και να τραυματιστεί στο μάτι ο γραμματέας του Δικαστηρίου. Το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα τέτοια περιστατικά ωμής βίας που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των εμπλεκομένων φορέων της δίκης, όσο και των πολιτών που προσέρχονται στα δικαστήρια.

Δυστυχώς παρόμοια περιστατικά, συμβαίνουν συχνά στις δικαστικές αίθουσες όλης της χώρας με εύκολα θύματα τους φορείς της απονομής της δικαιοσύνης και τις περισσότερες φορές τους Γραμματείς και τους Δικαστικούς Λειτουργούς, που λόγω του ρόλου τους, βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένοι στην πρώτη γραμμή. Πέρα όμως από την απλή καταδίκη και την συμπαράστασή μας στον συνάδελφο μας Γραμματέα που δέχτηκε την επίθεση, το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την έλλειψη μέριμνας για τη στοιχειώδη ασφάλεια και προστασία των εμπλεκομένων φορέων της δικαστικής διαδικασίας, αφού στα περισσότερα μεγάλα δικαστήρια της χώρας είναι υποτυπώδεις ή ανύπαρκτες οι τεχνικές υποδομές ελέγχου της εισόδου, ελλείψει του απαραίτητου προσωπικού.

Μάλιστα η προσωρινή όπως φάνηκε πρόσληψη υπηρεσιών security, που αποτελούσαν μια μορφή ελέγχου των εισερχομένων, σταμάτησε μόλις η πολιτεία έκρινε πως έφτασε η λήξη της πανδημίας και παρά το γεγονός ότι πολλές μεγάλες δικαστικές υπηρεσίες της επαρχίας υπέβαλαν αιτήματα συνέχισης της φύλαξης. Καλούμε λοιπόν την πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης, να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, αφενός μεν ελέγχου των εισερχομένων, αφετέρου δε φύλαξης και προστασίας κατά την εκδίκαση των υποθέσεων, σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, πριν φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα και για να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια να επιτελούν το έργο τους χωρίς φόβο και ανασφάλεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This