Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Σπείρα εξέδιδε ψευδείς ιατρικές συνταγές

Έγινε μία σύλληψη, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα άτομο

Must Read

Σπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Για την υπόθεση συνελήφθη ένα άτομο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Εκβίαζαν και απειλούσαν γιατρούς

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ, από τον Απρίλιο του 2021, τουλάχιστον τέσσερις εμπλεκόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων, μέσω υφαρπαχθέντων ιατρικών συνταγών, ενώ για την έκδοση των συνταγών υπέκλεπταν προσωπικά στοιχεία ασφαλισμένων.

Στη συνέχεια πλησίαζαν ιατρούς για τη συνταγογράφηση, τους οποίους είτε παραπλανούσαν ως προς την πραγματική τους ταυτότητα, είτε προσποιούνταν υπαλλήλους ιδρυμάτων. Κατάφερναν έτσι την έκδοση ψευδών ιατρικών συνταγών και την εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ, που κατέβαλε αποζημίωση για την εκτέλεσή τους.

Μάλιστα σε όποιες περιπτώσεις οι ιατροί αρνούνταν να εκδώσουν τις ιατρικές συνταγές, τους εκβίαζαν με απειλές κατά των ίδιων ή συγγενικών τους προσώπων.

Με την συγκεκριμένη μέθοδο η συμμορία πέτυχε την έκδοση τουλάχιστον 74 ψευδών ιατρικών συνταγών ναρκωτικών σκευασμάτων, από 9 διαφορετικούς ιατρούς, χρησιμοποιώντας τους ΑΜΚΑ 23 ασφαλισμένων, εν αγνοία τους, που αντιστοιχούν σε 5.520 ναρκωτικά δισκία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This