Η Ελλάδα πάντα θα θυμάται και θα τιμά την «κυρά του Διλόφου»

Φρόντιζε να να κυματίζει η σημαία μας όλο χρόνο στο τριεθνές

Must Read

Ολη η Ελλάδα αποχαιρέτησε νοερά χθες την «κυρά του Διλόφου», τη Μαρία Τσομπανίδου, τη γυναίκα που ανέβαζε κάθε πρωί την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού της, που βρίσκεται απέναντι από το τριεθνές (Ελλάδα – Τουρκία – Βουλγαρία), και έφυγε από τη ζωή στα 85 της χρόνια.

Η κυρία Μαρία ήταν αυτή που φρόντιζε όλο τον χρόνο να κυματίζει στο μπαλκόνι του σπιτιού της η ελληνική σημαία για να θυμίζει πως και εδώ είναι Ελλάδα. Το παράδειγμά της, μάλιστα, ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του ακριτικού χωριού Δίλοφος στο τριεθνές του Εβρου και τοποθέτησαν σημαίες στα σπίτια τους!

Η κυρία Μαρία ήταν αγαπητή στους στρατιωτικούς και τους συνοροφύλακες που περιπολούν στο χωριό, αφού πολλές φορές σταματούσαν και συζητούσαν μαζί της για να τη γνωρίσουν από κοντά και να τη χαιρετήσουν, ενώ κι εκείνη είχε πάντοτε ένα κέρασμα, μια πίτα, ένα γλυκό για τα παλικάρια του Στρατού. Την είχε τιμήσει πριν από χρόνια ο Ελληνικός Στρατός με πλακέτα, την οποία της απένειμε ο τότε επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Δυστυχώς, ο Δίλοφος μετράει πλέον έναν κάτοικο λιγότερο και το χωριό σιγά σιγά σβήνει, όπως και πολλά χωριά τού Τριγώνου! Οι ντόπιοι την αποχαιρέτησαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, στον Δίλοφο Τριγών, όπου παρόντες ήταν και κάτοικοι των γύρω χωριών, όπως και στρατιωτικοί που υπηρετούν στην περιοχή τη θητεία τους και τη γνώριζαν πολύ καλά, με μια φράση: «Καλό ταξίδι, θεία Μαρία, και καλό Παράδεισο»!

Επίσης, ενημερώθηκε η Τακτική Διοίκηση του 21 Μ/ΚΣΠ, που εδρεύει στην Πλάτη Τριγώνου, και απέστειλε στεφάνι ως ελάχιστο φόρο τιμής, ενώ παρευρέθη στην εξόδιο ακολουθία ο διοικητής τού Συντάγματος.

Στο τριεθνές υπήρχαν τρεις τεράστιες σημαίες, η βουλγαρική με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η τουρκική, ενώ η ελληνική σημαία δεν υπήρχε πουθενά! Εκεί είναι τα βουλγαροτουρκικά τελωνεία, από όπου περνάει ο αυτοκινητόδρομος που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και τον διασχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα κάθε χρόνο, ενώ η κυρα-Μαρία έκανε το καθήκον της και σήκωνε ψηλά την ελληνική σημαία, απόντος του ελληνικού κράτους! Τώρα, ποιος θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This