Τυλίχθηκαν στις φλόγες τα πρώτα σπίτια στην Λέσβο – Τιτάνια μάχη των πυροσβεστών με την πύρινη λαίλαπα

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση

Must Read

Στις φλόγες τυλίχθηκαν ήδη τα πρώτα σπίτια, στην Λέσβο, αφού η φωτιά που καίει από τις 10:00 το πρωί στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, λίγο πριν τις 14:00, τα πρώτα δύο σπίτια έχουν καεί, ενώ εναέριες και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη προκειμένου να μην πλησιάσει η πύρινη λαίλαπα τα υπόλοιπα σπίτια του οικισμού Βατερά.

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, με 17 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Μάλιστα δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Βατερά προς Πολύχνιτο και στέλνει ο δήμος λεωφορεία για να πάρουν τους κατοίκους, καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Το μέτωπο σύμφωνα με το Open έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα ένα ισχυρό ρεύμα αέρα κατέβασε τη φωτιά στην παραλία των Βατερών. Κατά διαστήματα, στην περιοχή σημειώνονται ριπές ανέμων που σε συνδυασμό με τη φωτιά λειτουργούν εμπρηστικά.

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχης Βέρρος, εξήγησε ότι η εκκένωση συνεχίζεται και δίνεται μάχη για να σωθούν τα σπίτια.

Ο πρόεδρος κοινότητας Βατερών στη δυτικής Λέσβο Αποστόλης Αποστολής κάνει λόγο για μια δύσκολη κατάσταση με την φωτιά να έχει εξαπλωθεί: «Έχουμε χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Είναι πολύ μεγάλη η έκταση της φωτιάς. Από μία εστία ξεκίνησε και ο αέρας την σκόρπισε. Εδώ και δύο ώρες τρέχω από κορυφή σε κορυφή. Επιχειρούν τα εναέρια μέσα και εγώ στο σημείο που είμαι με τον τόσο καπνό που έχει δεν τα βλέπω καν, μόνο τα ακούω. Σιγά-σιγά απομακρύνονται οι τουρίστες που ήταν στην παραθαλάσσια περιοχή».

Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.

Στα άλλα μέτωπα της φωτιάς στο βουνό επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This