Ο εξπέρ επενδυτής ήταν «μαϊμού»

Απάτη με επενδύσεις συναλλάγματος στον Βόλο! 39χρονος είχε «δαγκώσει» πέντε επιχειρηματίες της πόλης και είχε τσεπώσει 82.000 ευρώ μέσα σε μόλις έξι μήνες

Must Read

Επειτα από πολυετείς έρευνες παραπέμπεται τελικά να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 39χρονος απατεώνας που είχε «δαγκώσει» πέντε επιχειρηματίες του Βόλου από τον Οκτώβριο του 2019 ως τον Απρίλιο του 2020, καταφέρνοντας να τσεπώσει 82.000 ευρώ μέσα σε διάστημα μόλις έξι μηνών!

Η Εισαγγελία Βόλου του άσκησε δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς είχε καταφέρει να πείσει τα ανυποψίαστα θύματά του να του εμπιστευτούν τα χρήματά τους ώστε να κάνει για λογαριασμό τους αγοραπωλησίες συναλλάγματος.

Ο 39χρονος προσέγγιζε μέσω κοινών γνωστών κατοίκους του Βόλου που γνώριζε ότι είχαν αρκετά χρήματα και τους πρότεινε να επενδύουν στις αγοραπωλησίες συναλλάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιτήδειος έπειθε τα ανυποψίαστα θύματά του να του εμπιστευτούν τις οικονομίες τους και να τις επενδύσει εκείνος μέσω εταιρίας που διατηρούσε στην Αγγλία, με τον ισχυρισμό πως ήταν «εξπέρ» σε λογισμικά που εμφανίζουν μόνο κέρδη!

Στη συνέχεια άνοιγε λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας και της Αυστραλίας, όμως κρατούσε μόνο ο ίδιος τους κωδικούς τους κι έτσι οι επιχειρηματίες που έπεσαν στα δίχτυα του δεν είχαν πλέον πρόσβαση στα χρήματά τους. Μπορούσαν μόνο να παρακολουθούν την πορεία των επενδύσεών τους από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και δεν είχαν δικαίωμα επιλογής, όταν υπήρχε άνοδος των τόκων ή ζημία. Οταν κάποια στιγμή τα χρήματά τους έφτασαν στο ποσό των 220.000 ευρώ, ζήτησαν να τα εκταμιεύσουν, αλλά διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να πάρουν ούτε αυτά ούτε και τα αρχικά κεφάλαια που είχαν επενδύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα του «μαϊμού» επενδυτή τον περιγράφουν ως έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο, που δεν σέβεται τον μόχθο των συνανθρώπων του και τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται πως εξαπάτησε την πελατεία του, αλλά παραδέχεται πως έκανε κάποια «ανοίγματα», τα οποία δεν του βγήκαν. Μάλιστα, δηλώνει πως προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα στους παθόντες, αν και υποστήριξε πως οι επενδυτές είχαν υπογράψει νομικά έγγραφα μέσω των οποίων αναλάμβαναν και το σχετικό ρίσκο.

Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί άλλη μία δικογραφία σε βάρος του 39χρονου, την οποία η Εισαγγελία χειρίζεται ξεχωριστά. Σε αυτή την περίπτωση το ποσό που κατάφερε να τσεπώσει ο 39χρονος ξεπερνούσε τα 120.000 ευρώ και γι’ αυτό βαρύνεται με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Οι γνωστοί που είχε ο 39χρονος στον Βόλο, οι οποίοι προέκυψε ότι ήταν πατέρας και γιος, δεν παραπέμπονται τελικά στη Δικαιοσύνη. Τα θύματα του επιτηδείου δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί ποινική διαδικασία εναντίον τους, καθώς θεωρήθηκαν πως και εκείνοι είχαν εξαπατηθεί από τον υποτιθέμενο επενδυτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This