Μαίνεται η φωτιά στο Άγιο Όρος – Προς τη Νέα Λάμψακο κινείται η φωτιά στη Χαλκίδα

57 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Must Read

Για ακόμη μια ημέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές σε Άγιο Όρος, Χαλκίδα και Κόνιτσα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική 57 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τις περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο Άγιο Όρος

Η δύσβατη περιοχή στην οποία ξέσπασε η φωτιά στο Άγιο Όρος – ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου – δυσχαιρένει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται και αυτήν την ώρα επιχειρούν 115 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, ενώ από αέρος θα συνεχίσουν να συνδράμουν, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Χαλκίδα: Προς τη Νέα Λάμψακο κινείται η φωτιά

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστκές δυνάμεις περιόρισαν την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς στη Χαλκίδα και αρχίζει και καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τους καπνούς μέσα στην πόλη αλλά και την παραλιακή ζώνη.

Πλέον έχει απομείνει ένα μέτωπο προς τη Νέα Λάμψακο, στο οποίο επιχειρεί το σύνολο των μέσων.

Στα 2 από τα 3 μέτωπα της φωτιάς, επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν κυκλώσει τις φλόγες και αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται περισσότερο με τις αναζωπυρώσεις περιμετρικά, ενώ 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη συνεχίζουν τις πτήσεις στα κρίσιμα σημεία των μετώπων.

Στο σημείο έχουν φτάσει δασοκομάντος της πυροσβεστικής αλλά και πυροσβέστες με επίγεια μέσα, ενώ συνεχίζουν τις ρίψεις τους τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι.

Δείτε επίσης: Φωτιά στη Χαλκίδα κοντά στο νοσοκομείο – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής που είναι στην πρώτη γραμμή, «αν περιοριστεί η φωτιά σε εκείνο το σημείο, δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες για να την ελέγξουμε στη συνέχεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, αναζητούνται ως ύποπτοι για εμπρησμό δύο Ρομά. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τους είδαν κοντά στο σημείο και ένας εξ αυτών έριξε βενζίνη στα ξερόχορτα.




Μαίνεται η φωτιά στην Κόνιτσα

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Αμάραντος στη θέση Λεύκα στην Κόνιτσα Ιωαννίνων υπάρχει δυσκολία πρόσβασης λόγω της κακής κατάστασης του δασικού οδικού δικτύου με αποτέλεσμα η φωτιά να είναι σε εξέλιξη.

Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα.

Οριοθετημένες οι φωτιές στη Βασιλική Λακωνίας και στην Παλαιά Επίδαυρο Αργολίδας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλική, του δήμου Σπάρτης, στη Λακωνία.

Ωστόσο, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις που μπορεί να εκδηλωθούν.

Στο μεταξύ, άμεσα οριοθετήθηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή της Παλαιάς Επιδαύρου, στην Αργολίδα.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να προλάβουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.




Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε τρεις Περιφέρειες

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός και αύριο, Κυριακή, καθώς τρεις Περιφέρειες είναι στην κατηγορία κινδύνου 4, δηλαδή σ’ αυτές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με 57 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους.

Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στη ζώνη κινδύνου για να εκδηλωθούν φωτιές την Κυριακή (7 Αυγούστου) βρίσκονται οι Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για την Κυριακή 07 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This