Συνελήφθησαν ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» και ο βοηθός του για τους εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους

Μετά από έφοδο της αστυνομίας στον υποτιθέμενο χώρο λατρείας - Αύριο οδηγούνται στον εισαγγελέα

Must Read

Ο σάλος που προκλήθηκε από τις απίστευτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη, όπου μια ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους για να πραγματοποιήσει… τελετές με εξορκισμούς, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων.

Μετά από καταγγελίες για την αίρεση «Εκκλησία των Εθνών» αλλά και την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε οι αρχές της Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκαν και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Δείτε επίσης: Κάνουν εξορκισμούς… στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Βίντεο με γυναίκα να χτυπιέται σαν δαιμονισμένη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» στα ανατολικά της πόλης, καθώς εκεί λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας.

Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί, με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στον 24χρονο Δημήτρη Παναπακίδη, δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης.

Δείτε επίσης: Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις εικόνες-σοκ στην πλατεία Αριστοτέλους

Λίγο αργότερα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης ο 38χρονος επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» Χαράλαμπος Τσακωνίδης. Αμφότεροι συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «Περί Θρησκευτικής Ελευθερίας» και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Δείτε επίσης: Ιερά Σύνοδος: «Μην συμμετέχετε σε υποτιθέμενους εξορκισμούς»

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν  μεσημβρινές ώρες σήμερα (27-08-2022) από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 38 ετών, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς  ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This