Αποκαταστάθηκαν οι σπασμένες προτομές των Μακεδονομάχων

«Ήταν χρέος μας η άμεση αποκατάσταση των προτομών των Μακεδονομάχων», δήλωσε ο δήμαρχος Έδεσσας

Must Read

Οι προτομές Μακεδονομάχων βρίσκονται πάλι στη θέση τους, στον χώρο θυσίας στην περιοχή της Εδεσσας, μετά τη βεβήλωση από άγνωστους -μέχρι στιγμής- δράστες, οι οποίοι χρησιμοποιώντας μηχάνημα κοπής μαρμάρων έκοψαν τα κεφάλια των αγαλμάτων.

Από το πρωί χθες συνεργεία του Δήμου Εδεσσας μετέβησαν στον χώρο, στο χωριό Καρυδιά, όπου βρίσκονται τα αγάλματα του Καπετάν Αγρα και του Αντώνη Μίγκα, αλλά και στο Πάρκο Καταρρακτών, όπου βρίσκεται το τρίτο άγαλμα Μακεδονομάχου, και αποκατέστησαν τις ζημιές, τοποθέτησαν και κόλλησαν τα κεφάλια, όπως και κάποια άλλα μάρμαρα που έσπασαν οι δράστες.

Οπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, η αποκατάσταση των φθορών ήταν άμεση τόσο στο Πάρκο Καταρρακτών όσο και στο μνημείο του χώρου θυσίας των ηρώων, κοντά στον οικισμό της Καρυδιάς.

«Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Εδεσσας σε μία ημέρα αποκατέστησαν τις φθορές που προκάλεσαν κάποιοι ανεγκέφαλοι και τα αγάλματα των Μακεδονομάχων βρίσκονται και πάλι στη θέση τους» υπογραμμίζει ο δήμος.

Ο δήμαρχος Εδεσσας Δημήτρης Γιάννου δήλωσε πως «δεν αφήσαμε να περάσει ούτε λεπτό για να αποκαταστήσουμε τις φθορές στα αγάλματα. Ηταν χρέος μας η άμεση αποκατάσταση των προτομών των Μακεδονομάχων. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας, που υπερέβαλαν εαυτούς για να επαναφέρουν τις προτομές σε αξιοπρεπή κατάσταση. Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Τριφυλίας και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων, τόπο καταγωγής του Καπετάν Αγρα, για τη συμπαράσταση και τη συνεργασία. Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή έχει βάλει στόχο την εξιχνίαση της υπόθεσης και οι έρευνες γίνονται με το προσωπικό ενδιαφέρον του διευθυντή Πέλλας, Πέτρου Περδικάτση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This