Μπάχαλο το Νοσοκομείο Καρπενησίου: Μπήκε «λουκέτο» σε κλινική!

Οι εργαζόμενοι χρεώνουν στον διοικητή ανεπάρκεια και εκδικητικές συμπεριφορές

Must Read

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Νοσοκομείο Καρπενησίου, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να καταγγέλλουν τη διοίκηση του ιδρύματος αλλά και το υπουργείο Υγείας πως με τις αποφάσεις τους το έχουν οδηγήσει σε καθεστώς λειτουργικής κατάρρευσης.

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου, η οποία έχει φτάσει τους εργαζομένους στα όριά τους, φαίνεται πως έχει κλονίσει τις σχέσεις του διοικητή του, Δημήτρη Καρατσίκη, και του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Φώτη Σερέτη, με τον δεύτερο να «αδειάζει» τον πρώτο και μάλιστα σε… δημόσια θέα. Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν με έγγραφο του διοικητή του νοσοκομείου, που κοινοποιήθηκε προς την αρμόδια ΥΠΕ αλλά και στα γύρω νοσοκομεία, γνωστοποιήθηκε πως «λόγω έλλειψης ιατρών ειδικότητας παθολογίας, το Νοσοκομείο Καρπενησίου δεν μπορεί να κάνει εισαγωγές παθολογικών περιστατικών, τα οποία προφανώς θα πρέπει να διακομίζονται σε όμορα νοσοκομεία και σε νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειάς μας».

Πέρα από ντόρο, όμως, το έγγραφο αυτό προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, ο οποίος ξεκαθάρισε -και μάλιστα δημόσια- πως δεν κλείνει καμία κλινική χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας και πως το νοσοκομείο θα λειτουργήσει με άλλες ειδικότητες. Αυτό σημαίνει πως στην Παθολογική Κλινική θα εφημερεύουν… καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί και άλλες ειδικότητες! Με λίγα λόγια, δηλαδή, απίστευτα, αλλά και επικίνδυνα πράγματα! Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει σήμερα η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων ή, αλλιώς, δύο πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης. Η πρώτη σχετίζεται με την πολιτική των μη προσλήψεων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και η δεύτερη με την επίσης πολιτική επιλογή να μείνουν εκτός συστήματος οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Κάπως έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο ολόκληρη Παθολογική Μονάδα να λειτουργεί με μόλις έναν παθολόγο και την κάλυψη ενός παθολόγου που υπηρετεί στο ΤΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο έτερος παθολόγος που υπηρετεί στο νοσοκομείο βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και η ημερομηνία επιστροφής του παραμένει άγνωστη! Όμως, τα προβλήματα για το Νοσοκομείο Καρπενησίου δεν τελειώνουν εκεί… Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ίδρυμα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και στην Ορθοπεδική Κλινική, όπου ήταν τέσσερις γιατροί και έχει μείνει μόνο ένας, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και στους αναισθησιολόγους, καθώς από τους τέσσερις υπάρχουν σήμερα μόνο δύο. Την ίδια ώρα, το Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου λειτουργεί με μόλις έναν γιατρό εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, καθώς η έτερη ακτινολόγος έχει βγει εδώ και έναν χρόνο σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού της.

Οι απαντήσεις που έδωσε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια για το ζήτημα του νοσοκομείου μοιάζουν με… ανέκδοτο, καθώς για ακόμα μια φορά ο «ισόβιος» σε αυτές τις θέσεις κ. Σερέτης αρκέστηκε να πει πως τα κενά θα καλυφθούν μέσα από μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία. «Χορτάσαμε από υποσχέσεις…» μας είπε γιατρός του νοσοκομείου, που εξήγησε πως το ίδρυμα είναι πολύ πιο αποδυναμωμένο απ’ ό,τι πριν από τρία χρόνια. Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», το κλίμα στο νοσοκομείο είναι πολύ κακό και οι σχέσεις μεταξύ της διοίκησης και των γιατρών ιδιαίτερα τεταμένες, καθώς οι εργαζόμενοι χρεώνουν στον διοικητή ανεπάρκεια αλλά και εκδικητικές συμπεριφορές.

Το υπουργείο Υγείας τηρεί σιγή ιχθύος για το μπάχαλο που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, ενώ σε συνέντευξή του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε το πρόβλημα, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν χρειάζεται κινδυνολογία. Ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε, μάλιστα, ότι σχεδιάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις για την κάλυψη των κενών και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι θέσεις που προκηρύχθηκαν τον Αύγουστο για τα Νοσοκομεία Λαμίας και Καρπενησίου θα καλυφθούν.

Διαβάστε ακόμα:

Ζητείται ελπίς – Ο ευρών αμειφθήσεται

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This