Θ. Βασιλακόπουλος: «Ο κορωνοϊός δυστυχώς θα ξανακάνει πιο δυναμική εμφάνιση όταν κρυώσει ο καιρός»

Must Read

Αναφορά στην πορεία της πανδημίας και των εμβολίων έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως τόνισε, οι επιπτώσεις του long covid συνιστούν παγκόσμιο πρόβλημα. «Τώρα που έχουμε επαρκή στοιχεία βλέπουμε ότι η λοίμωξη από κορωνοϊό προκαλεί μακροπρόθεσμα πάρα πολλά προβλήματα, από το νευρικό μέχρι το αναπνευστικό σύστημα» είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Για να τελειώσει η πανδημία θα πρέπει πρώτα να τελειώσουν οι τοπικές επιδημίες. Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε ύφεση στη χώρα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε αρκετά κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους. Ο κορωνοϊός δεν είναι ιός που θα εξαφανιστεί, δυστυχώς θα ξανακάνει μία πιο δυναμική επανεμφάνιση όταν κρυώσει ο καιρός. Θα υπάρξει έξαρση, αλλά η ελπίδα όλων είναι ότι με τον εμβολιασμό η έξαρση αυτή θα αφήσει πολύ μικρότερο αποτύπωμα».

Ιδιαίτερα, υπογράμμισε πως σε περίπτωση που κάποιος νόσησε πέρυσι, φέτος δεν είναι προστατευμένος από τον ιό και γι’ αυτό η σύστασή του ήταν ο εμβολιασμός.

«Αυτό το εμβόλιο που γίνεται τώρα προστατεύει από την Ο4 και Ο5. Η μεγάλη προστασία που έχουμε είναι και για οποιοδήποτε στέλεχος πρόκειται να γεννηθεί, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο δεν είναι δραστικό μόνο έναντι του αρχικού ιού, αλλά και για όλα τα ενδιάμεσα στελέχη» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, θα ωφεληθούν όλοι όσοι προχωρήσουν σε εμβολιασμό, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και όσοι είναι εκτεθειμένοι στον ιό, όπως οι υγειονομικοί. Επιπλέον, τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This