Κολωνός: Νέα κατάθεση της 12χρονης και νέα εντάλματα σύλληψης – Λύτρας: «Η μητέρα δεν γνώριζε τίποτα»

«Ήταν ένας λογαριασμός τον οποίο δεν τον χρησιμοποιούσε και τον πήρε το παιδί και τον έδωσε στον Μίχο»

Must Read

Συμπληρωματική κατάθεση στις Αρχές θα δώσει, ίσως και σήμερα, η 12χρονη από τον Κολωνό που βιάστηκε επανειλημμένα και εξαναγκάστηκε σε εκπόρνευση από τον Ηλία Μίχο.

Η ανήλικη θα κληθεί κατόπιν, να αναγνωρίσει μέσω φωτογραφιών που θα της δείξουν οι αστυνομικοί, άτομα τα οποία τη βίασαν και με τα οποία συναντήθηκε, για να μπορέσουν να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τη σύλληψή τους.




Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν εντοπιστεί οι διευθύνσεις IP των 213 ατόμων που επικοινώνησαν με το διαδικτυακό προφίλ της 12χρονης -το οποίο χειριζόταν ο Ηλίας Μίχος- και πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Τόσο αυτοί, όσο και οι δέκα άνδρες που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ λέγοντας ότι πιθανόν να έχουν επικοινωνήσει με τη 12χρονη, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην φρικιαστική υπόθεση.




Λυτρας: Ο Μίχος χρησιμοποιούσε «ξεχασμένο» λογαριασμό της μητέρας

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, επανέλαβε ότι η 37χρονη, η οποία έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία, δεν γνώριζε τίποτα για την εκπόρνευση και πως υπάρχει εξήγηση για τις καταθέσεις ποσών που βρέθηκαν σε λογαριασμούς της.

«Έχουν γίνει κάποιες καταθέσεις χρημάτων. Νομίζω ότι θα ταυτοποιηθούν τα άτομα που έχουνε κάνει τις συγκεκριμένες καταθέσεις. Θα δώσουνε και αυτοί τις εξηγήσεις πως είχε γίνει η διαδικασία, με ποιον είχαν έρθει σε επαφή και νομίζω ότι θα προκύψει ότι η μητέρα, όπως έχει πει, ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι ήταν ένας λογαριασμός τον οποίο δεν τον χρησιμοποιούσε και τον πήρε το παιδί και τον έδωσε στον Μίχο. Δεν είχε καμία συμμετοχή το έχει αναφέρει στις καταθέσεις της και η 12χρονη», είπε στην ΕΡΤ ο κ.Λύτρας.




Σε ερώτηση για το πώς γίνεται να μην γνώριζε η μητέρα, ο δικηγόρος απάντησε ότι «αυτό δεν συσχετίζεται με τη μαστροπεία αλλά με το πώς ασκούσε την επιμέλεια του παιδιού».

Σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις ότι η μητέρα μετά την καταγγελία ζητούσε χρήματα από τον 53χρονο βιαστή και μαστροπό της κόρης της, ο Απόστολος Λύτρας είπε: «Δεν ήθελε με βάση τις οδηγίες που είχε και από την αστυνομία, να καταλάβει ο Μίχος ότι τον παρακολουθούν ή οτιδήποτε άλλο. Αν θέλετε να το κρίνω, είναι δεδομένο ότι ήταν λάθος το ότι ζήτησε τα χρήματα από τον Μίχο, αλλά ήδη τον είχε καταγγείλει. Ήξερε ότι ο Μίχος παρακολουθείται».

Επίσης, στην ερώτηση γιατί η μητέρα ζήτησε από την 12χρονη να σβήσει κάποια μηνύματα, υποστήριξε ότι αυτό έγινε για να μη να δώσει δικαίωμα στη θεία ότι ζητούσε χρήματα από την 12χρονη κόρη της: «Ήταν χρήματα τα οποία είχε η γιαγιά της 12χρονης και μέσω από αυτή προσπαθούσε να πιέσει την γιαγιά της να δώσει χρήματα στο παιδί και μετά το παιδί να τα δώσει στην ίδια».




Για το το ψεύτικο προφίλ που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος στην ψηφιακή εφαρμογή, ο κ. Λύτρας είπε πως από τα στοιχεία της δικογραφίας μέχρι τώρα, δεν προκύπτει κάποια εμπλοκή της μητέρας και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε από το εγκληματολογικό να γίνει η άρση του απορρήτου και να αποδειχθεί ότι δεν έχει σχέση με τις εφαρμογές τέτοιες. Η μητέρα δεν είχε μπει ποτέ  στο Blindchat».




Ο κ.Λύτρας είπε ακόμα για το γεγονός ότι η μητέρα άφηνε το παιδί στον Ηλία Μίχο, ότι τα όσα του ανέφεραν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας επιβεβαιώνουν ότι ο 53χρονος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους:

«Ο Μίχος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας. Η μητέρα άφηνε το παιδί εκεί. Το ίδιο έχει αναφέρει ο 18χρονος αδερφός της και η 19χρονη αδερφή της. Και εμένα μου κάνει εντύπωση πως δεν υπήρχε επιστασία της 12χρονης, αλλά δεν συσχετίζεται με το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται».




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This