Help Taxi στους δρόμους της Αθήνας – Η νέα σωτήρια υπηρεσία

H πρώτη εταιρία στην Ευρώπη που συνδυάζει τις μετακινήσεις, τόσο τις απλές όσο και τις υγείας, με συμβατικά ταξί, διαθέτοντας πιστοποιημένους οδηγούς διασώστες και τον κατάλληλο εξοπλισμό

Must Read

Μία καινοτόμα δράση, καθοριστική για την ανθρώπινη ζωή και την υγεία, φέρνει μία ελληνική εταιρία στον τομέα των αστικών και των υπεραστικών μετακινήσεων, που θα αποτελέσει τον πυλώνα για την εξέλιξη των ταξί.

Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Πρόκειται για τη Help Taxi, την πρώτη εταιρία στην Ευρώπη που κατάφερε να συνδυάσει τις μετακινήσεις, τόσο τις απλές όσο και τις υγείας, με συμβατικά ταξί, διαθέτοντας πιστοποιημένους οδηγούς διασώστες, καθώς και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Εμπνευστής αυτού του οράματος είναι ο Ευάγγελος Γερεντές, εθελοντής πυροσβέστης στο Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ), εκπαιδευτής Α ́ Βοηθειών, διασώστης στην Πολιτική Προστασία, τελειόφοιτος χειριστής ελικοπτέρων PPL με ειδίκευση στην έρευνα και τη διάσωση, που με την πολυετή εμπειρία του στον χώρο των ταξί κατάφερε να δημιουργήσει ένα δίκτυο οχημάτων πιστοποιημένων για ιδιάζουσες μετακινήσεις.

Οπως εξηγεί αποκλειστικά στην «Espresso» ο κ. Γερεντές, η εταιρία διαθέτει πιστοποιημένους οδηγούς στις Α ́ Βοήθειες, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, στη χρήση AED εξωτερικού απινιδωτή, στην πυροπροστασία, και τα οχήματα περιέχουν ειδικό κιτ Α ́ Βοηθειών, απινιδωτές καρδιακής ανάταξης, καθώς και πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως 6 κιλών.

«Στόχος μας είναι να περιλαμβάνουν και μικρή φιάλη οξυγόνου για άτομα με αναπνευστική ανεπάρκεια. Τα οχήματα και οι οδηγοί είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Πολιτικής Προστασίας μέσω της ΟΔΙΚ (ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ) και συνδράμουν ενεργά σε οποιαδήποτε συμβάντα φυσικών καταστροφών αλλά και εκτάκτων αναγκών» υπογραμμίζει και συνεχίζει:

«Σε μετακινήσεις ασθενών που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, όπως περιστατικά υγείας που απαιτούν άμεση βοήθεια και μετακίνηση σε νοσηλευτικό ίδρυμα, η εταιρία μας μεριμνά για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και προσφέρει τη δυνατότητα και επιπλέον διασώστη συνοδηγό, δίνοντας έτσι ένα απόλυτο συναίσθημα ασφάλειας στον επιβάτη».

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας, οι μετακινήσεις υγείας εκτελούνται μόνο κατόπιν καθορισμένου ραντεβού με το τηλεφωνικό κέντρο και δεν χρεώνονται παραπάνω από όσο αναγράφεται στο ταξίμετρο. «Συνήθως εξυπηρετούν περιστατικά, όπως μεταφορά για αιμοκάθαρση, παραπληγικούς προς θεραπευτήρια, χημειοθεραπείες, από και προς ιατρικά‐διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία και κλινικές, όπως και από και προς θεράποντες ιατρούς»
σημειώνει ο κ. Γερεντές και συμπληρώνει:

«Σαφώς οποιαδήποτε τραύματα ή ατυχήματα μεταφέρονται μόνο κατόπιν κλήσης του ΕΚΑΒ ή ιδιωτικού ασθενοφόρου, καθώς λογίζονται ως έκτακτα περιστατικά. Βέβαια, θα συνεκτιμηθεί η κατάσταση του εκάστοτε έκτακτου συμβάντος ή ατυχήματος και, αν κριθεί αναγκαία και επιτρεπτή η μεταφορά από τα διασωστικά ταξί μέσω του θεράποντα ιατρού, τότε και μόνο τότε θα μεταφέρουν και τραυματία».

Ο εμπνευστής της πρωτοποριακής και σωτήριας αυτής ιδέας εξηγεί στην «Espresso» πως τόσο εκείνος όσο και αρκετοί συνάδελφοί του ήθελαν να δώσουν βαρύτητα στην ανθρώπινη ζωή και την υγεία. «Στόχος μας είναι να σώζουμε τον κόσμο, είτε μπορούμε να τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο είτε να σπεύσουμε σε κάποια φυσική καταστροφή. Οταν τον Ιανουάριο είχε εγκλωβιστεί κόσμος με τον χιονιά, είχαμε πάει να βοηθήσουμε, προσφέροντας τρόφιμα, κουβέρτες και άλλα πράγματα που είχαν ανάγκη εκείνη τη στιγμή»
κατέληξε ο κ. Γερεντές.

Από την πλευρά της η Ολγα Πετράκη, αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ελεγκτικό μέλος του ΣΑΤΑ και μέλος του Δ.Σ. της ενότητας των ραδιοταξί, πρόσφατα ήρθε σε επαφή με τον κ. Γερεντέ και ξεκίνησε ενεργά να συμμετέχει στη δράση της Help Taxi. «Το μότο μας είναι “η ισχύς εν τη ενώσει”. Το Radio Yellow, ο παλμός των οδηγών ταξί, το
ραδιόφωνο που απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες και αναδεικνύει καθημερινά τα προβλήματά τους, ενώθηκε με τη Help Taxi για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και είμαστε πολύ περήφανοι και συγκινημένοι για αυτό το εγχείρημα» τονίζει στην «Espresso» η κυρία Πετράκη και συνεχίζει:

«Θέλουμε να κάνουμε τους επιβάτες να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά όταν επιβιβάζονται στα ταξί μας και θα το κάνουμε πράξη. Στόχος μας είναι να βοηθάμε τον συνάνθρωπο σε κρίσιμες στιγμές αλλά και σε καιρικά φαινόμενα. Να σκεφτόμαστε τις ανάγκες του και να του προσφέρουμε όσο περισσότερα μπορούμε. Πάμε τα ταξί ένα βήμα παρακάτω, με γνώμονα την ανθρώπινη ψυχή και όχι το όφελος, και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα, άλλωστε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This