Συμβολική στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ για τον εργοδηγό που σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα

Must Read

Πριν από ένα χρόνο, ο Πέτρος Γιάμαλης βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος σε ηλικία 41 ετών και μεθαύριο, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, οι συνάδελφοί του, εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ, θα τιμήσουν τη μνήμη του, κρατώντας ακινητοποιημένους τους συρμούς του Ηλεκτρικού για 10 λεπτά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων, στις 11 το πρωί της Τετάρτης, οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο εργοδηγός επιδομής Πέτρος Γιάμαλης έχασε την ζωή του, θα πραγματοποιήσουν συμβολική στάση εργασίας, με τους συρμούς του ΗΣΑΠ να παραμένουν στις αποβάθρες των σταθμών για ένα 10λεπτο. Παράλληλα, οι συνάδελφοι του θα μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος, κοντά στον σταθμό «Ν. Ηράκλειο» της Γραμμής 1, για να αποδώσουν φόρο τιμής.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Το Σωματείο μας, από την πρώτη στιγμή, ζητάει και θα συνεχίσει με επιμονή, να διεκδικεί την απονομή Δικαιοσύνης καθώς με οργή διαπιστώνουμε ολιγωρία στην πορεία των ερευνών, με αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά το θανατηφόρο δυστύχημα να μην έχει ξεκινήσει καν η δικαστική διαδικασία!

Δυστυχώς η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά στα εργατικά ατυχήματα τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται, με γεωμετρική πρόοδο. Βασική αιτία είναι η κυβερνητική πολιτική, η οποία μεθοδικά ξεθεμελίωσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και άφησε απροστάτευτους τους εργαζόμενους να γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών.

Η ΣΤΑ.ΣΥ ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν όχι μόνο δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια ώστε να διαφυλάξει τους εργαζόμενους της, όχι μόνο δεν έχει διαμορφώσει τις απαραίτητες διαδικασίες αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών, όχι μόνο κωφεύει στις εκκλήσεις των Συνδικάτων για να μην ξαναζήσουμε παρόμοιο γεγονός, αλλά έχει θέσει το θέμα της ασφάλειας χαμηλά στην ατζέντα της. Μάλλον το βόλεμα «των δικών μας παιδιών» είναι πιο σημαντικό.

Ήρθε η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, να απαιτήσουμε να αναδιαμορφωθούν και να ενισχυθούν, πραγματικά, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ώστε να σταματήσει η ασυδοσία των εργοδοτών και να αρχίσουν να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους, σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Δεν ξεχνάμε τον Πέτρο!

Τον κρατάμε ζωντανό μέσα μας

και απαιτούμε δικαίωση για τον πρόωρο χαμό του!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This