Στα «δίχτυα» της ΕΛΑΣ σπείρα που έκανε 42 κλοπές στην Πάτρα – Ανάμεσά τους και ανήλικοι

Must Read

Στα ίχνη σπείρας που είχε ρημάξει σπίτια και αποθήκες στην Πάτρα, έφτασε η Αστυνομία, φορώντας χειροπέδες σε έξι Ρομά, μεταξύ των οποίων δυο ανήλικοι ηλικίας 17 και 16 χρόνων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, που δρούσαν από τον Ιανουάριο του 2020 στην Αχαΐα και στην Ηλεία, διέπραξαν 21 κλοπές σε σπίτια και αποθήκες και 20 κλοπές σε αγροτεμάχια από τα οποία άρπαξαν χρήματα, οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, εργαλεία, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές. Ως εκ τούτου, είχαν αποκομίσει πάνω από 45.000 ευρώ.

Μάλιστα, σε μια κλοπή λεηλάτησαν ένα μετασχηματιστή σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας για να αρπάξουν τα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και προκάλεσαν πυρκαγιά που αποτέφρωσε αγροτική έκταση δέκα στρεμμάτων!

Οι δράστες πωλούσαν τη λεία τους στην επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων ενός συνεργού τους, που μάλιστα δεν διέθετε καν άδεια για τη λειτουργία της. Σε έρευνες που είχαν γίνει στην συγκεκριμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί είχαν κατάσχει 569,5 κιλά τμημάτων καλωδίων χαλκού και 80 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ηλεκτρικά εργαλεία, βενζινοκίνητα, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία προέρχονταν από τις κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της σπείρας για διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εμπρησμό και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες κλοπές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This