«Γιώργη, μη σκοτωθούμε» – Τα τελευταία λόγια του Λευτέρη Καλομοίρη πριν γίνει το μακελειό

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη του Καλομοίρη που σκότωσε τον Ξυλούρη στα Ανώγεια

Must Read

Με τις καταθέσεις τριών μαρτύρων και κάτω από πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα ασφαλείας συνεχίστηκε χθες στο Εφετείο Χανίων η δίκη σε δεύτερο βαθμό με κατηγορούμενο τον Μανώλη Καλομοίρη για τη δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια, με δεύτερο θύμα τον πατέρα του κατηγορουμένου, τον 63χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη.

Από την έναρξη της δίκης οι αστυνομικοί είχαν μεριμνήσει τα μέλη των δύο οικογενειών να μη βρίσκονται σε επαφή για να μην υπάρξει κάποια συμπλοκή. Συγκεκριμένα κατέθεσαν ο αδελφός και ο ξάδελφος του κατηγορουμένου και ακόμη ένας αυτόπτης που ήταν παρόντες στο φονικό. Ο ξάδελφος κατέθεσε πως όταν πιάστηκαν στα χέρια ο κατηγορούμενος με τον Ξυλούρη, τους χώρισαν ο ίδιος και άλλα δύο άτομα. Στη συνέχεια, όπως είπε, συνόδευσαν το θύμα στο σπίτι του, όπου τους ακολούθησε ο κατηγορούμενος.

Ο Λευτέρης Καλομοίρης

«Την επόμενη στιγμή είδα τον Μανώλη να κρατά όπλο. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας Καλομοίρης βγήκε από το σπίτι, δεν γνώριζε τίποτα. Θεωρήσαμε σωστό να πάρω τον Μανώλη προς τα πίσω, οι δυο μας, στο σημείο του αρχικού καβγά. Εκεί που ήμασταν είχαμε ηρεμήσει, γιατί γνωρίζαμε ότι ο Ξυλούρης ήταν σπίτι του, ακούσαμε ουρλιαχτά και γυναικείες φωνές. Συγκεκριμένα, μια φωνή είπε “προσέχετε γιατί κρατάει όπλο”. Εκεί ακούσαμε και εγώ και ο Μανώλης δύο υπόκωφους πυροβολισμούς. Τότε ο Μανώλης έφυγε πρώτος και πήγε εκεί που ακούστηκαν οι φωνές. Αμέσως μετά πήγα κι εγώ και είδα κάτω δύο ανθρώπους» κατέθεσε ο ξάδελφος.

Σε άλλο σημείο ο μάρτυρας αναφέρθηκε στον πατέρα Καλομοίρη, λέγοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος του πολιτισμού με σεβασμό και κύρος. Μάλιστα, όπως είπε για το περιστατικό «ο Λευτέρης έγινε ασπίδα για όλους μας». Αλλος μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος φώναζε: «Κατέβα να μου πεις ίντα ‘χεις με το σπίτι μας; Θα σ’ έχω να καταφρονείς τον πατέρα μου;» και έφυγε προς άλλη κατεύθυνση μαζί με δύο ακόμα Καλομοίρηδες, ένας εκ των οποίων και ο πατέρας του ο Λευτέρης. Στη συνέχεια, όπως είπε, είδε τον Ξυλούρη: «Είχε πάθει αμόκ, ήταν κόκκινα τα μάτια του, ήταν εκτός εαυτού».

Λευτέρης Καλομοίρης, Γιώργος Ξυλούρης, Μανώλης Καλομοίρης

Σύμφωνα με τις περιγραφές των μαρτύρων, ο Λευτέρης Καλομοίρης γύρισε γιατί άκουσε τις φωνές και τις βρισιές του Ξυλούρη. Ο Λευτέρης Καλομοίρης έλεγε στον Ξυλούρη «Γιώργη, μη σκοτωθούμε». Οταν πλησίασαν ο ένας τον άλλον, έπιασε το οπλισμένο χέρι του Ξυλούρη λέγοντας «Γιώργη, μη σκοτωθούμε». Τότε έπεσαν και οι δύο κάτω, σώμα με σώμα και έπεσαν δύο πυροβολισμοί. Εφυγε ο μάρτυρας για να καλέσει ασθενοφόρο και τότε, όπως είπε, «άκουσα μαζεμένες μπαλοθιές, απανωτές».

Τις επόμενες στιγμές την αιματηρή σκυτάλη πήρε ο κατηγορούμενος που πυροβόλησε τον 32χρονο κτηνοτρόφο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 του μήνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This