Καιρός: «Θερμή εισβολή» μέχρι την Κυριακή!

Τι λένε οι προβλέψεις

Must Read

Μπορεί να οδεύουμε ολοταχώς προς τα Χριστούγεννα τα οποία συνδέονται με το κρύο και το χιόνι, ωστόσο, οι διαθέσεις του καιρού είναι τελείως διαφορετικές και πιο… ανοιξιάτικες.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Κεντρική Μεσόγειο από τα μέσα της εβδομάδας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα και την άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή.

Αυτή η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά από σήμερα ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα γίνει αισθητή από αύριο. Μάλιστα,οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν έως και την Κυριακή.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής σε ύψος 1500 μέτρων έως το βράδυ της Δευτέρας.

Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος κλπ.

Πριν από λίγες μέρες, ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου είχε αναφέρει για την άνοδο της θερμοκρασίας σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Η αναλογική μηνιαία πειραματική εκτίμηση για τον μήνα Δεκέμβρη 2022, όχι μόνο καλά κρατεί (καθώς εκτός από κατά τόπους αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στις 13-14 Δεκεμβρίου), αλλά δείχνει τώρα να επιβεβαιώνεται και για το διάστημα 14-21 Δεκεμβρίου, όπου το σύνολο των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων συμφωνούν πλέον ότι αυτή τη φορά βαδίζουμε σε μια “θερμή εισβολή” (πορτοκαλί χρώματα πάνω από την περιοχή μας) για το παραπάνω χρονικό διάστημα!

Το σημαντικότερο είναι ότι η αναλογική ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ εκτίμηση όλα τα παραπάνω τα “εντόπισε” από τις 30 Νοέμβρη, δείχνοντας την εξέλιξη για 17 ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!! Για να δούμε αν θα επαληθευθεί και στη συνέχεια και δώσει χαρά στους…χιονόφιλους της μετεοπαρέας μας το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη! Οπως κι εσείς έτσι κι εγώ έχω μεγάλη αγωνία!»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This