Τραγωδία στο Βουκουρέστι: «Ο οδηγός είναι χάλια ψυχολογικά», είπε ο δικηγόρος του – Πού στρέφονται οι έρευνες

Must Read

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που εκτυλίχθηκε στο Βουκουρέστι με το ελληνικό λεωφορείο, με σκοπό να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ο άτυχος Λαρισαίος έχασε την ζωή του και οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν.

Την ίδια ώρα, ο οδηγός του λεωφορείου βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του οδηγού του λεωφορείου Αλέξανδρος Ματθαίου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. «Δεν ήταν κουρασμένος τον συνάντησα χθες το βράδυ στην αστυνομία. Ήταν εντάξει. Δεν ήταν καλά ψυχολογικά ο άνθρωπος (…) ήταν χάλια, δεν έφαγε. Λεπτούλης. Ένας απλός άνθρωπος είναι» εξήγησε ο δικηγόρος, τονίζοντας πως αρχικά το λεωφορείο χτύπησε με την κεραία στη μεταλλική μπάρα, ο οδηγός φρενάρισε δυνατά, το όχημα συνέχισε να προχωρά για δύο μέτρα με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κλιματιστικό και η οροφή να καταρρεύσει.

Επισήμανε ακόμα ότι πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο που δεν τρέχει στο δρόμο κάτι που επιβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας μεταφορών. «Ο οδηγός πήρε πάνω του την ευθύνη και όσες φορές κληθεί από τις ρουμανικές αρχές θα πάει», είπε χαρακτηριστικά.

Οι έρευνες

Στο επίκεντρο, πάντως, των ερευνών έχει μπει ο ρόλος που έπαιξε το σύστημα πλοήγησης και σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε διακρίνεται το λεωφορείο με τον οδηγό να αλλάζει λωρίδα την τελευταία στιγμή και να κινείται προς τον δρόμο που δεν επιτρέπονται ψηλά οχήματα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην προειδοποιητική πινακίδα. Το ερώτημα είναι γιατί έκανε αυτή την αλλαγή και ποιος ο ρόλος του συστήματος πλοήγησης σε αυτή την απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως 18 Έλληνες ταξιδιώτες επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ 16 από τους 23 τραυματίες παραμένουν ακόμη σε νοσοκομεία. Ανάμεσα στα άτομα που νοσηλεύονται είναι και η σύζυγός του 53χρονου που έχασε άδικα τη ζωή του. Οι ρουμανικές αρχές έχουν ενημερώσει όλους τους ταξιδιώτες ότι μπορούν να προσφύγουν κατά του ρουμανικού Δημοσίου για το δυστύχημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This