Στον «αέρα» οι χημειοθεραπείες 120 καρκινοπαθών στο Μεταξά – Νόσησε με κορωνοϊό ο μοναδικός φαρμακοποιός

«Οι παθολόγοι – ογκολόγοι υποστηρίζουν ότι κινδυνεύουν άνθρωποι»

Must Read

Στον «αέρα» βρίσκονται οι χημειοθεραπείες 120 ογκολογικών ασθενών, αλλά και οι θεραπείες όλων των νοσηλευόμενων του Αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά», στον Πειραιά, δεδομένου ότι τα αποθέματα εξαντλούνται σε όλα τα φάρμακα και στις κλινικές.

Οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες των 120 ασθενών αναβλήθηκαν για δεύτερο 24ωρο, ενώ το φαρμακείο του νοσοκομείου έβαλε…«λουκέτο» καθώς ο μοναδικός νοσοκομειακός φαρμακοποιός του νόσησε με κορωνοϊό. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στους ασθενείς, όσο και στις οικογένειές τους.

«Ο φαρμακοποιός κόλλησε Covid με αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες να μην γίνονται χημειοθεραπείες. 120 χημειοθεραπείες έχουν αναβληθεί. Έχει γίνει ο κακός χαμός. Αλλά και κάποια τμήματα του νοσοκομείου δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα, ακόμη και για τους νοσηλευόμενους», καταγγέλλουν εργαζόμενοι του «Μεταξά».

Όπως λένε, ακόμη πιο ανησυχητικό είναι, ότι εξαντλούνται και τα αποθέματα σε φάρμακα και από τις κλινικές του νοσοκομείου. Αυτό σημαίνει πως αν δεν δοθεί λύση άμεσα, δεν αποκλείεται να κινδυνεύσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

«Οι παθολόγοι – ογκολόγοι υποστηρίζουν ότι κινδυνεύουν άνθρωποι»

Το φαρμακείο είναι κοινό τόσο για το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, όσο και για το υπόλοιπο Νοσοκομείο εξηγούν και συμπληρώνουν:

«Υποτίθεται ότι το κάθε τμήμα του Νοσοκομείου έχει ένα στοκ. Μέχρι να επιστρέψει ο ασθενής φαρμακοποιός, όμως, ή να βρεθεί άλλος φαρμακοποιός με απόσπαση για να ανοίξει το φαρμακείο, θα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα. Εμάς τα πιο σύνθετα και τα πιο βαριά φάρμακα, π.χ. αντιβιοτικά και ειδικά φάρμακα που χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε τους ασθενείς μας δεν μπορεί να μας τα στείλει κανείς, πέρα από το στοκ που έχει το κάθε τμήμα και αυτό πλέον εξαντλείται. Οι παθολόγοι – ογκολόγοι υποστηρίζουν ότι κινδυνεύουν άνθρωποι», εξηγεί ο εργαζόμενος.

Από πέντε, πλέον υπηρετεί μόνο ένας νοσοκομειακός φαρμακοποιός

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί πως σε ένα από τα μεγαλύτερα Αντικαρκινικά Νοσοκομεία της χώρας, υπηρετεί εδώ και χρόνια μόνο ένας νοσοκομειακός φαρμακοποιός. Πριν από πολλά χρόνια υπηρετούσαν πέντε, ενώ τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός ολοένα και μειώνεται.

Όσοι συνταξιοδοτούνται και αποχωρούν δεν αντικαθίστανται. Πρόσφατα μάλιστα είχε βρεθεί με απόσπαση στο «Μεταξά», από το Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, ένας ακόμη φαρμακοποιός. Όμως, η απόσπαση του ανακλήθηκε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην αρχική του θέση.

«Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να λειτουργεί με ένα φαρμακοποιό» αναφέρει ο εργαζόμενος του Νοσοκομείου «Μεταξά» και συμπληρώνει: «Είχαμε πέντε, έμειναν τέσσερις, έγιναν τρεις, μετά δύο και πλέον μείναμε με τον εξής έναν. Και ψάχνουμε να βρούμε από τα γύρω – γύρω νοσοκομεία κανέναν άλλο να μας έρθει για δύο τρεις μήνες να τον βοηθήσει. Δεν μπορεί να φύγει ούτε με άδεια ο άνθρωπος».

«Κάθε πέρυσι και καλύτερα»

Από Νοσοκομείο “πρότυπο” το “Μεταξά” έχει γίνει πλέον “σκιά του εαυτού του”, λέει ο υγειονομικός:

«Το Μεταξά, από εκεί που κάποτε ήταν ένα πρότυπο νοσοκομείο, τώρα έχει μείνει “σκιά του εαυτού του”. Δεν ξέρω τι φταίει. Φταίει το Υπουργείο, η Διοίκηση; Φταίω εγώ, φταίτε εσείς; Δεν ξέρω πραγματικά ποιος φταίει. Εγώ που το ξέρω το νοσοκομείο πολλά χρόνια, είναι «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Τόσο απλά. Λειτουργούμε στο 50% των χειρουργικών αιθουσών σαν να είμαστε ακόμη στο μέσον του Covid. Δεν έχουμε προσωπικό. Τσακώνονται οι χειρουργοί μεταξύ τους ποιος θα χειρουργήσει ασθενείς», καταλήγει ο εργαζόμενος μιλώντας στο iatropedia.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This