Ευθύμιος Λέκκας για την Μυτιλήνη: «Μάλλον πρόκειται για μετασεισμό, υπάρχει συνονθύλευμα ρηγμάτων»

Must Read

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι ειδικοί μετά την σεισμική ακολουθία στην Λέσβο, καθώς μετά τα 4,9 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σήμερα το πρωί άλλος ένας δυνατός σεισμός «χτύπησε» την ίδια περιοχή.

«4,8 Ρίχτερ είναι η προκαταρκτική μέτρηση στην ίδια περιοχή που έγινε και ο πρώτος σεισμός των 4,9 Ρίχτερ το περασμένο Σάββατο (07.01.2023). Είναι στην ίδια ρηξιγενή ζώνη, στο ίδιο πλαίσιο» είπε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας σχετικά με την σημερινή σεισμική δόνηση.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι «αυτός είναι μετασεισμός κατά πάσα πιθανότητα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου με ψυχραιμία, δεν είναι κάτι το οποίο διαφαίνεται κάποιος άμεσος κίνδυνος».

Στην περιοχή όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας «είναι συνονθύλευμα ρηγμάτων, είναι πολλά μικρά ρήγματα τα οποία συγκροτούν μία μεγάλη ζώνη». 

Δείτε ακόμη: Λέσβος: Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ «τράνταξε» το νησί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This