Διαμαρτυρία εργαζομένων στο «Μεταξά» αύριο – Εκπέμπουν SOS για το «λουκέτο» στο φαρμακευτικό τμήμα και την υποστελέχωση

Must Read

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα κάνουν αύριο το πρωί, από τις 10 μέχρι τη 1, έξω από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά οι εργαζόμενοι εξαιτίας της τραγικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το φαρμακευτικό τμήμα το οποίο έχει βάλει «λουκέτο» καθώς  το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων του νοσεί από κορονοϊό και άλλες λοιμώξεις της εποχής, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι θεραπείες των ογκολογικών ασθενών.

Την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην οποία τα θύματα είναι ασθενείς που νοσούν με σοβαρή πάθηση και την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας περιέγραψε στην τηλεόραση του OPEN η πρόεδρος των εργαζομένων, Εύα Πολύζου.

«Το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι διαχρονικό. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια αντιμετωπίζουμε τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό του νοσοκομείου συνολικά για τις οποίες έχουμε κάνει κινήσεις, διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις σε όλους τους αρμόδιους. Ειδικότερα στο τμήμα του Φαρμακείου ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν τέσσερα άτομα, υπηρετεί ένας μόνιμος εργαζόμενος και ένας ακόμη που δεν είναι μόνιμος».

Τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν μπόρεσαν να εκτελεστούν οι συνταγές γιατί δεν ήταν ο φαρμακοποιός στη θέση του. Όταν λειτουργεί τόσο οριακά και με τόση επισφαλή χαρακτηριστικά είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό. Έχουμε πολύ καιρό επισημάνει το ζήτημα, ήρθε και η κυρία Γκάγκα επισκέφτηκε το τμήμα, εξέφρασε την εκτίμηση της. Με την εκτίμηση έχουμε μείνει, δεν έχουμε δει κάποια αλλαγή. Η μία συνάδερφος έχει έρθει από το Τζάνειο να βοηθάει στις εφημερίες και τις βάρδιες, γύρισε στο Τζάνειο, ήρθε κάποιος άλλο, έχουμε μείνει στους δυο πάλι».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Το τελευταίο διάστημα οι ελλείψεις στα φάρμακα ακόμα και για ένα “Ντεπόν” και οι αυξήσεις στις τιμές τους, η αύξηση των ιώσεων ιδιαίτερα στα παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους, η αναμονή στα νοσοκομεία για μια απλή εξέταση, αλλά και για σοβαρά χειρουργεία φέρνουν σε πραγματική απόγνωση εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους. Η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό των δομών ΠΦΥ, των νοσοκομείων και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή κάνουν οριακή και επικίνδυνη την κατάσταση για την υγεία του λαού.

Η τελευταία εξέλιξη στο Ογκολογικό Νοσοκομείο “Μεταξά” με την ακύρωση θεραπειών καρκινοπαθών και τη δυσχερή χρέωση φαρμάκων από τη διακοπή της λειτουργίας του φαρμακείου του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αυτά είναι τα τραγικά τα αποτελέσματα της υποστελέχωσης στο Φαρμακευτικό Τμήμα του νοσοκομείου με αποτέλεσμα τις ακυρώσεις των θεραπειών των ογκολογικών ασθενών.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και με το τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που ακολουθούν πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας έχουν τεράστιες ευθύνες. Δεν γίνεται από τη μια η βιομηχανία φαρμάκου να ανακοινώνει διαρκώς τεράστια κέρδη και από την άλλη ο λαός να φοβάται αν αρρωστήσει για το αν θα βρει φάρμακα ή αν θα μπορέσει και πότε να εξεταστεί ή να χειρουργηθεί.

Από αυτή τη σκοπιά η διοίκηση του νοσοκομείου καλό θα ήταν αντί ανακοινώσεων να αφουγκραστεί την αγωνιώδη φωνή των εργαζομένων, των ασθενών και των οικογενειών τους που βιώνουν από πρώτο χέρι τις ελλείψεις στον δημόσιο τομέα Υγείας και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν από την υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Να μη δεχτούμε άλλη μια υποβάθμιση της υγείας μας.

Την Παρασκευή 13/1/2023 συμμετέχουμε μαζικά σε κινητοποίηση στο Νοσοκομείο “Μεταξά” στις 10.00 το πρωί ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου διεκδικώντας: Να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το φαρμακείο.

Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας, με μαζικές προσλήψεις και τις απαραίτητες υποδομές. Δωρεάν φάρμακο για τον λαό, για κάθε ασθενή, την ώρα που το χρειάζεται. Να καταργηθούν οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκου, τώρα, πλήρως και για πάντα. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση τιμών στο όνομα της επάρκειας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This