Αυτή την ώρα η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών – Βασιλείς και γαλαζοαίματοι στον «τελευταίο αποχαιρετισμό»

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι, όπου θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία του

Must Read

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων κηδεύεται αυτή την ώρα, ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 έτων την περασμένη Τρίτη, μετά από πολυοργανική ανεπάρκεια. 

Στις 6.15 ξεκίνησε το «λαϊκό προσκύνημα» στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στην Μητρόπολη. Μάλιστα, πλήθος κόσμου βρίσκεται από τα ξημερώματα για να πει το «τελευταίο αντίο». Στην Μητρόπολη Αθηνών οι γιοι του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, πήγαν αρχικά στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και ακολούθησαν το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προς τη Μητρόπολη. Στη συνέχεια, χαιρέτησαν τους επίτιμους καλεσμένους. Στην εξόδιο ακολουθία παρευρίσκονται η οικογένεια, οι βασιλείς, μέλη των βασιλικών οικογενειών, επιχειρηματίες και φίλοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.  




Στην εκκλησία βρίσκονται ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που ήρθε από το Άμπου Ντάμπι με τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους.







Η διάταξη των θέσεων θα γίνει βάσει πρωτοκόλλου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκεται στην Ωραία Πύλη, και δίπλα του -δεξιά και αριστερά-  είναι οι 12 συνοδικοί μητροπολίτες, 6 και 6. Ακολούθως, αμέσως μετά, η χορωδία του ναού και μπροστά από τον Δεσποτικό Θρόνο βρίσκεται η οικογένεια: η σύζυγος του εκλιπόντος Άννα Μαρία, τα παιδιά του, οι αδερφές του, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η Ειρήνη. 

Αριστερά από την οικογένεια βρίσκονται οι εν ενεργεία αρχηγοί κρατών. Δηλαδή, τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος. Πίσω τους, οι πρώην βασιλείς και θα ακολουθούν οι διάδοχοι των θρόνων.

Στη λίστα με τους υψηλούς προσκεκλημένους βρίσκονται περίπου και 60 Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Επίσης, το παρών έδωσε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος και εκπρόσωποι Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, αναμένεται να εκφωνήσει επικήδειο, ενώ το φέρετρό του θα κουβαλήσουν ο Παύλος, ο Νικόλαος (δεύτερος γιος του) και οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Παύλου.

Διαβάστε ακόμα:

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πλήθος κόσμου αποτίει φόρο τιμής στη Μητρόπολη Αθηνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This