«Έφυγε» από τη ζωή ο Ηλίας Δανός

Must Read

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Ηλίας Δανός.

Ο Ηλίας Δανός γεννήθηκε στη Λόφου το 1938. Ήταν κάτοικος Λευκωσίας. Λάτρης της γης, της τοπογραφίας, της φύσης, σε ηλικία 30 ετών εγκαταλείπει την αστυνομική δύναμη Κύπρου για να ακολουθήσει αυτό που πραγματικά αγαπούσε, την ενασχόληση με τη γη. Το 1968 ανοίγει ένα μικρό γραφείο κτηματικών υπηρεσιών στη Λευκωσία παρέχοντας αρχικά υπηρεσίες διαχωρισμού οικοπέδων και αγοροπωλησιών ακινήτων.

Σε αυτό το ξεκίνημα διαπιστώνει ότι η εξάσκηση του επαγγέλματος του Κτηματομεσίτη στην Κύπρο δεν διέπεται από οποιοδήποτε νομοθετικό πλαίσιο. Το 1974 με μια ομάδα φίλων και συνεργατών του πρωτοστατεί στην ίδρυση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών και ακολούθως, το 1987, του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, στο οποίο διορίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος και εγγράφεται ως ο πρώτος εγγεγραμμένος κτηματομεσίτης.

Έλαβε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59.

Ήταν μέλος του ΕΤΕΚ ως Εj επαγγέλματος Εκτιμητής. Ήταν Πρόεδρος του Ομίλου ΔΑΝΟΣ Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων (www.danos-group.com).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This