Φλώρινα: «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» με πατριωτική οσμή και γεύση

Must Read

ΜΕ ΠΑΡΟΝΤΑ ΤΟΝ τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. «ΟΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης  

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Σ.Φ.Σ. «Ο Αριστοτέλης κ Ραπτόπουλος – Χατζηστεφάνου Κωνσταντίνος, καλωσορίζοντας τον Κώστα Καραμανλή, τους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν η Δημοσιογράφος Όλγα Τρέµη. Για το βιβλίο μιλήσαν οι Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης & ο πρώην Υπουργός Χρήστος Φώλιας.

Όλγα Τρέμη: Παρουσίασε τους ομιλητές και διευκρίνισε ότι το βιβλίο «οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» αναφέρονται στην περίοδο της διακυβέρνησης 2004 – 2009.

Απ. Τζιτζικώστας: Μαζί σας σήμερα στην Δυτική Ελλάδα, στην ακριτική Φλώρινα, που βρίσκεται πολλές φορές έξω από τα «ραντάρ» του ελληνικού κράτους …. Απευθυνόμενος στον Κώστα Καραμανλή τον ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά λέγοντας «εσείς κ πρόεδρε με βάλατε σε ηλικία 29 ετών στην πολιτική». Χαρακτήρισε τη δουλειά του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ Κοττάκη ως «ανόθευτη δημοσιογραφική έρευνα»…

Ιωάν. Μάζης: Αναφερόμενος στον κ Κοττάκη είπε ότι έχει «μια κομψότητα στη γραφή, αστική ευγένεια και αποφεύγει τα άκρα, με μια διάθεση να είναι ειλικρινής». Σ’ αυτήν την αίθουσα κι εγώ δεν μασάω τα λόγια μου συνέχισε ο κ Μάζης, «έχω απέναντί μου τον καλύτερο Έλληνα πρωθυπουργό που πέρασε ποτέ, τον Κώστα Καραμανλή» …..

Χρήστος  Φώλιας: Νομίζω ότι είμαι ντόπιος, η Σαμαρίνα είναι δίπλα, είμαι στην οικογένειά μου. Αναφέρθηκε αρχικά στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» που περιλάμβανε και την Φλώρινα, με σπουδαία αποτελέσματα, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί. Συνέχισε ο τ Υπουργός ξετυλίγοντας το κουβάρι της συμφωνίας με τους Ρώσους του Σάουθ Στριμ και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, καθώς και στην λυσσαλέα αντίδραση των «συμμάχων» και «φίλων» μας Αμερικανών.

Μανώλης Κοττάκης: “Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή επιχειρούν μια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθμούς της διακυβέρνησης 2004-2009, αποτυπώνοντας συγκλίνουσες και αποκλίνουσες στρατηγικές, στάσεις και αντιστάσεις εγχώριων και μη πολιτικών δυνάμεων, στόχους και προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τοποθετώντας στο επίκεντρο της ανάγνωσης τον νέο ενεργειακό χάρτη και την αναδιανομή των φυσικών πόρων στην Ευρω-Ρωσική ζώνη και στην Ανατολική Μεσόγειο”….. “Το αόρατο νήμα που συνδέει τις υποκλοπές, τη διπλωματία των αγωγών, το φυσικό αέριο, τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τις απειλές κατά του πρώην πρωθυπουργού, το βέτο στο Βουκουρέστι, το Βατοπέδι και τον Δεκέμβρη του 2008 ξετυλίγεται για πρώτη φορά μέσα από πλήθος ντοκουμέντων και νομικών κειμένων, φωτίζοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αλλά και κάθε μορφής επιδιώξεις στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή” (αντιγράφοντας και από το οπισθόφιλο του βιβλίου).

Μέσα από μια συγκλονιστική αφήγηση στο βιβλίο του ο Μανώλης Κοττάκης, φανερώνει και ξεσκεπάζει άγνωστα ντοκουμέντα,νομικά και διπλωματικά κείμενα, μαρτυρικές καταθέσεις, πρόσωπα και δυνάμεις, θεσμούς και παράκεντρα εξουσίας, που φωτίζουν τις αθέατες πλευρές της περιόδου διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This