«Τον άκουγα να φωνάζει “μη με χτυπάτε άλλο!”» – Τι κατέθεσε φίλος του Άλκη Καμπανού στη δίκη

Ο ίδιος χτυπήθηκε με δρεπάνι και κατάφερε να ξεφύγει

Must Read

Μόλις λίγες ημέρες πέρασαν από την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και η δίκη για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο συνεχίζεται σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης μετά από μία εβδομάδα αναύπαλας.

Κατά τη σημερινή 5η συνεδρίαση του δικαστηρίου αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες φίλοι του αδικοχαμένου 19χρονοι που ήταν παρόντες στην οπαδική επίθεση της 1η Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή του Χαριλάου. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί τέσσερις από τους συνολικά 26 μάρτυρες του κατηγορητηρίου και μεταξύ αυτών που κατέθεσαν είναι οι γονείς και η αδελφή του Άλκη, όπως επίσης ο κολλητός φίλος του, αυτόπτης μάρτυρας και θύμα του αιματηρού επεισοδίου και ο ίδιος. Ο τελευταίος, κατά την πολύωρη εξέτασή του, με την οποία ολοκληρώθηκε η προηγούμενη συνεδρίαση, αναφερόμενος στους δράστες είπε ότι «ήταν ψυχροί σαν δολοφόνοι».

«Ήρθαν να σκοτώσουν, να κάνουν αθόρυβα αυτό που έκαναν και να φύγουν […] Ήρθαν με δρεπάνια, ξύλα, και μαχαίρια […] Κοκάλωσα όταν είδα το δρεπάνι […] Σταμάτησαν μόνο όταν ήρθαν κάποια άτομα προς τα πάνω, αλλιώς θα ήμουν κι εγώ νεκρός», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο μάρτυρας.

Στο βήμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανέβηκε πρώτος ο 20χρονος Κ.Δ., ο οποίος ήταν αυτός που κατάφερε να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης, δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα που δέχθηκε με το δρεπάνι.

«Είδαμε τα άτομα μπροστά μας αλλά στην αρχή δε καταλάβαμε ακριβώς τι έγινε. Μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε και απαντήσαμε Άρης (..) Δε θυμάμαι ποιος απάντησε πρώτος. Ερχόντουσαν επιθετικά, καταλάβαμε ότι δεν ήρθαν να πουν ένα “γειά”, αλλά ότι ήθελαν να κάνουν κακό. Φορούσαν όλοι λαιμουδιέρες, κουκούλες και full face. Για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους ήθελαν να κάνουν κάτι χωρίς να φαίνονται. Κρατούσαν μαχαίρια, ξύλα, ρόπαλα και δρεπάνι.

Οι περισσότεροι κρατούσαν κάτι. Εκεί κατάλαβα ότι η κατάσταση είναι περίεργη. Μετά ακολούθησε η ερώτηση. Απαντήσαμε ότι είμαστε Άρης και είδα αυτόν με το δρεπάνι να έρχεται κατά επάνω μου. Ήμουν ψηλά στα σκαλιά της πολυκατοικίας, μπροστά μου δεν ήταν κανείς, ο Άγγελος και Άλκης κάθονταν πιο πάνω και οι άλλοι απέναντι. Γύρισα, εκείνη τη στιγμή δε κατάλαβα ότι έφαγα δρεπανιά. Γύρισα για να την φάω πίσω, το είδα να έρχεται. Καλύτερα να με χτυπούσαν πίσω, πάρα μπροστά, ήταν πιο τρομακτικό», ανέφερε.

Μετά το χτύπημα ο 20χρονος πήδηξε στην δίπλα πολυκατοικία και κατάφερε να διαφύγει. Μάλιστα, όπως είπε κατάφερε να βρει μια παλιά φόρμα σε κάδο απορριμμάτων και τη χρησιμοποίησε για να δέσει το βαθύ τραύμα στον μηρό του.

«Ενώ είχα δει το δρεπάνι, όταν δέχθηκα το χτύπημα δε κατάλαβα ότι με είχαν βρει με αυτό, νόμιζα με κάποιο ξύλο. Ήταν μικρός ο πόνος στην αρχή. Μόλις έκανα πέντε βήματα το κατάλαβα, έπιασα πίσω και έβλεπα ότι είχα αίματα. Έκανα πέντε βήματα, πήδηξα τα κάγκελα και βγήκα στην οδό Παπαναστασίου. Δεν είδα τι γινόταν εκεί, έβλεπα απλά το άτομα να είναι πάνω στον Άγγελο και τον Άλκη. Ήταν πάρα πολλά άτομα, δε μπορούσα να διακρίνω ποιος ήταν σε ποιον. Ήταν πολλά άτομα σε αυτούς τους δύο. Άκουγα κραδασμούς, φωνές και τον Άλκη που φώναζε “μη με βαράτε άλλο, βοήθεια”. Φώναζαν και αυτοί αλλά δεν καταλάβαινα τι έλεγαν».

Ο νεαρός είπε ότι κατάφερε να βγει στην οδό Πλαστήρα και είδε δύο από τους κατηγορούμενους να κατευθύνονται στα αυτοκίνητά τους ενώ έψαχνε τρόπο να σταματήσει την αιμορραγία που του προκάλεσε το χτύπημα που δέχθηκε.

«Ένιωθα πολύ τον πόνο και ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Βρήκα μια φόρμα σε έναν κάδο και έδεσα τη πληγή μου. Βρήκα τον Ν. και του είπα να με βοηθήσει. Συνεχίσαμε να περπατάμε και είδαμε το ασθενοφόρο δύο στενά πιο κάτω. Του κάναμε σήμα να σταματήσει, καταλάβαμε ότι ήρθε για αυτό, φαινόταν. Δε σκέφτηκα να επιστρέψω στο σημείο, δε ξέρω αν ήταν από φόβο. Φοβόμουν τι θα δω, άκουσα πολλές φωνές, δεν ήξερα τι κάνουν ο Άγγελος και ο Άλκης».

«Μισή ώρα μετά ήρθε το ασθενοφόρο και μας πήρε. Μέσα εκεί έμαθα ότι ο Άλκης πέθανε. Φωνάζανε, λέγανε “ρ1, ρ1”, υπέθεσα ότι είναι κάποια λέξη που λένε οι νοσηλευτές και σημάνει ότι έχει κάποιος πεθάνει», πρόσθεσε.

Όπως κατέθεσε τα όπλα, ήταν το δρεπάνι αλλά και ένα μαχαίρι που ήταν μεγάλο σαν αυτό του ψωμιού.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε επίσης:

«Τα άτομα γνώριζαν πόσοι είμαστε και που είμαστε. Ο Άγγελος είχε μόνο το κράνος του για τη μηχανή μαζί του, κάνεις μας δεν είχε τίποτα για να αμυνθεί. Τον Άλκη τον χτύπησαν παντού, όπου μπορούσαν. Στο κεφάλι και το σώμα. Όλο το επεισόδιο κράτησε ένα λεπτό. Αν δεν προλαβαίναμε να φύγουμε πιθανότατα θα είχαμε την ίδια κατάληξη με τον Άλκη. Ήθελαν να κάνουν πολύ κακό, ήρθαν να σκοτώσουν.

«Είμαστε φίλαθλοι, βλέπαμε κανένα ματς αλλά μέχρι εκεί. Δεν είμαστε οργανωμένοι οπαδοί, κανένας από εμάς. Με διαφορά ο Άλκης είχε την ελάχιστη επαφή με την ομάδα. Ποτέ δεν είχαμε εμπλακεί σε κάποιο επεισόδιο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This