Καταγγελία: Φοιτητές Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου μένουν χωρίς πτυχίο εξαιτίας έλλειψης… μαθημάτων!

Must Read

Έπειτα από καταγγελία φοιτητών του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, έρχεται στο προσκήνιο ένα ακόμη εξοργιστικό περιστατικό που αναδεικνύει την χρόνια δυσλειτουργία των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τους φοιτητές του τμήματος Κοινωνιολογίας «Τις τελευταίες μέρες παρατηρήσαμε με μεγάλο φόβο και άγχος την επιβεβαίωση της ανησυχίας που είχαμε για αρκετό καιρό, πως δηλαδή στο εαρινό εξάμηνο δεν θα υπάρχουν αρκετά μαθήματα της κατεύθυνσης Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Κοινωνία έτσι ώστε να μπορέσουμε οι φοιτητές αυτής να συμπληρώσουμε μαθήματα για την λήψη πτυχίου. Δυστυχώς ένας υπερβολικά υψηλός όγκος των μαθημάτων διδάσκεται από καθηγητές που βρίσκονται σε άδεια με αποτέλεσμα να μην διδάσκονται ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα είναι ελάχιστα και ορισμένοι από εμάς τα έχουμε δηλώσει όλα. Έτσι, φοιτητές που έχουμε περάσει το 100% των μαθημάτων μας, δηλώνοντας στην πλειοψηφία μαθήματα της κατεύθυνσης να μην μπορούμε να πάρουμε πτυχίο καθώς μας υπολείπονται 1-3 μαθήματα από την κατεύθυνση (έχοντας ήδη δηλώσει όλα τα προσφερόμενα κατά αυτό το εαρινό εξάμηνο).»

Συγκεκριμένα αριστούχος φοιτητής του τέταρτου έτους με μέσο όρο 8.85 χρειάζεται μόνο 2 μαθήματα στο εαρινό εξάμηνο για να λάβει πτυχίο, ωστόσο δεν προσφέρεται κανένα που να μην έχει δηλώσει ήδη, με τον ίδιο να περιγράφει: «Τόσα χρόνια είμαι συνεπής και τακτικός στις σπουδές μου περνώντας όλα τα μαθήματα μου στην ώρα τους και με καλό βαθμό, ωστόσο πλέον κινδυνεύω να χάσω ένα χρόνο που υπό κανονικές συνθήκες θα συνέχιζα σε μεταπτυχιακές σπουδές ή στην αγορά εργασίας επειδή δεν υπάρχει κανένα μάθημα στο τμήμα μου που να μην έχω δώσει».

Η διοίκηση του τμήματος δεν έχει μεριμνήσει για αυτό το κρίσιμο ζήτημα και ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, αφήνοντας φοιτητές χωρίς μαθήματα για την λήψη πτυχίου. Φοιτητές του τμήματος έχουν κινητοποιηθεί για να διεκδικήσουν την επίλυση του ζητήματος ωστόσο συναντούν κατά βάση αδιάφορες και κυνικές αντιδράσεις. Με τους φοιτητές να σημειώνουν «Υπάρχουν πολύ απλές λύσεις, όπως η μείωση των απαιτούμενων μαθημάτων έτσι ώστε οι απαιτήσεις να ανταποκρίνονται στη προσφορά ή η κάλυψη των μαθημάτων που δεν διδάσκονται από αναπληρωτές διδάσκοντες, ωστόσο η διοίκηση του τμήματος δεν έχει κάνει τίποτα προς το παρόν»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This