Νταλίκα – ψυγείο για τους νεκρούς στα Τέμπη! Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους οι γονείς

Μόνο με εξέταση DNA η αναγνώριση θυμάτων της τραγωδίας

Must Read

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι τραγικές εικόνες στη Λάρισα, όπου δεκάδες άνθρωποι ψάχνουν με αγωνία τα παιδιά και τους συγγενείς τους που άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από την φονική σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου έχουν μεταφερθεί σοροί επιβατών, ενώ παράλληλα νοσηλεύονται πολλοί τραυματίες, έφτασε μια νταλίκα – ψυγείο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το inlarissa.gr, η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να διατηρηθούν οι σοροί των θυμάτων, καθώς η διαδικασία της αναγνώρισης από τους συγγενείς θα καθυστερήσει.

Τα σώματα των αδικοχαμένων θυμάτων είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστούν από τις οικογένειές τους, καθώς μετά από τη σύγκρουση, στα βαγόνια ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν μεγάλες θερμοκρασίες.

«Η κατάσταση είναι πού δύσκολη. Δύσκολη είναι και η ταυτοποίηση των θυμάτων. Θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA να αναγνωριστούν τα θύματα. Συνεχίζουμε να μεταφέρουμε τα εγκλωβισμένα άτομα. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, σκηνές βγαλμένες από ταινία. Εμείς λάβαμε τη κλήση στις 11.25 και σε επτά λεπτά έφτασαν τα πρώτα ασθενοφόρα και μεταφέραμε αρκετά γρήγορα τους βαριά τραυματισμένους», δήλωσε νωρίτερα στο mega ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ.




Παράλληλα, ένας πατέρας που έψαχνε να βρει τον 26χρονο γιο του, ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ρωτούσαν τους συγγενείς για τα ρούχα που φορούσαν οι αγνοούμενοι, αλλά και αν είχαν κάποιο τατουάζ ή αν φορούσαν κάποιο σκουλαρίκι.

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας βρίσκεται ήδη ομάδα ιατροδικαστών οι οποίοι θα προχωρήσουν τη διαδικασία για την λήψη DNA, ώστε να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει το λιγότερο 24 ώρες.

Σύμφωνα με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί φτάνουν στις 36, ενώ έρχονται διαρκώς σακούλες με νεκρούς. 




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This