Καλλιακμάνης για αστυνομικό που πυροβόλησε έξω από την ΑΣΟΕΕ: «Και εγώ θα το έκανα»

«Οι κουκουλοφόροι θα μπορούσαν να πάρουν τον οπλισμό των αστυνομικών και τότε θα κινδύνευε κόσμος», είπε

Must Read

Την υποστήριξη του στον συνάδελφό του ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα χθες το μεσημέρι έξω από την ΑΣΟΕΕ κατά τη διάρκεια επεισοδίων όταν άγνωστοι προσέγγισαν το περιπολικό στο οποίο βρισκόταν εξέφρασε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλικμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπη χρήση όπλου, ενώ θα ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος και για τους υπόλοιπους ένστολους που βρέθηκαν στο σημείο παραβιάζοντας την εντολή που είχαν λάβει από το κέντρο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN είπε χαρακτηριστικά ότι αν ήταν και ο ίδιος σε μια παρόμοια περίπτωση όπου έχει περικυκλωθεί και εγκλωβιστεί από 35 άτομα και δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο «θα έριχνα στον αέρα, δεν θα πυροβολούσα τα παιδιά». 

 

Σε άλλες δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ είπε για την κατάσταση που επικρατούσε χθες το μεσημέρι στην ΑΣΟΕΕ:

«35 άτομα ρίχνουν πέτρες, καίνε, κάνουν έκτροπα και χρησιμοποιούν ως ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ. Πώς σας φαίνεται αυτό;».

Τόνισε πως υπήρχαν σαφείς εντολές από το Κέντρο να μην περάσει κανένα περιπολικό από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί άτομα έξω από το πανεπιστήμιο.

«Δεν έπρεπε να πάει το αυτοκίνητο από εκεί. Δεν έπρεπε η Άμεση Δράση να περάσει από τον συγκεκριμένο δρόμο, γιατί υπήρχαν σαφείς εντολές από το Κέντρο. Ελέγχεται για ποιο λόγο πέρασε. Δεν κατάλαβε τις εντολές; Νόμιζε ότι μπορεί να περάσει από το αντίθετο ρεύμα και όχι από αυτό που ήταν η ΑΣΟΕΕ;».

Στο ερώτημα γιατί ενώ στο σημείο υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ, δεν προστάτευσαν τον αστυνομικό, ο κ. Καλλιακμάνης σημείωσε: «Θεωρώ ότι αν έβλεπαν το συγκεκριμένο περιστατικό, θα τον προστάτευαν».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής είπε ότι οι κουκουλοφόροι θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και τον οπλισμό των αστυνομικών λόγω και της αριθμητικής υπεροχής τους και τότε θα κινδύνευε κόσμος.



Τι υποστήριξε ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός μετά το συμβάν έδωσε τις δικές του εξηγήσεις, λέγοντας ότι δεν κατάλαβε  την εντολή που είχε δοθεί από το κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, να μην περάσει κανένα περιπολικό από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί άτομα, στην Πατησίων.

Είχε την εντύπωση πως η εντολή αφορούσε μόνο το ρεύμα έξω από την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι το αντίθετο ρεύμα.

Υποστήριξε ότι φοβήθηκε πως από την επίθεση θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα και για αυτό αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου. Όπως είπε, προσπάθησε να κάνει ελιγμούς με το περιπολικό, αλλά βρίσκονταν αρκετά αυτοκίνητα γύρω και ήταν αδύνατον.

Και συμπλήρωσε ότι και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιπολικό φοβήθηκαν για τη ζωή τους και για αυτό το εγκατέλειψαν. «Πρέπει να βγούμε από το περιπολικό γιατί θα μας σκοτώσουν» είπαν, προτού βγουν από το περιπολικό.




Το βίντεο ντοκουμέντο

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό CGTN και φαίνεται ο αστυνομικός τη στιγμή που στρέφει το όπλο του στους κουκουλοφόρους, λίγα δευτερόλεπτα αφότου εκείνοι εκτόξευσαν πέτρες στο περιπολικό. Έπειτα, ο αστυνομικός κρατώντας με το ένα του χέρι το τιμόνι και με το άλλο το όπλο, επιτάχυνε και απομακρύνθηκε από το σημείο.

Δείτε επίσης:

Τι απάντησε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τέσσερις φορές έξω από την ΑΣΟΕΕ

Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε έξω από την ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια και πυροβολισμοί έξω από την ΑΣΟΕΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This