Μεγάλος κίνδυνος για δηλητηριάσεις σκύλων το Πάσχα

Προσοχή με την σοκολάτα

Must Read

Οταν αύριο έρθει η ώρα να προσφέρετε στα παιδιά ή στα εγγόνια σας τα καθιερωμένα σοκολατένια αβγά, όσοι έχετε σκύλο καλό θα ήταν να έχετε τα μάτια σας 14, καθώς είναι θέμα ζωής ή θανάτου για το κατοικίδιό σας.

  • Aπό τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Νέα έρευνα έδειξε ότι το Πάσχα αυξάνονται κατά 123% οι δηλητηριάσεις σκύλων από σοκολάτα, σε σχέση με την άλλη μεγάλη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Η έρευνα που πραγματοποίησε η Agria Pet Insurance και δημοσίευσε το The Kennel Club επισημαίνει ότι η σοκολάτα περιέχει ουσίες οι οποίες είναι εξαιρετικά τοξικές για τον οργανισμό του σκύλου. Τονίζει ότι ανάλογα με την ποσότητα σοκολάτας που θα καταναλώσει ένας σκύλος μπορεί να του προκαλέσει από διάρροια μέχρι και θάνατο.

Μάλιστα, οι φροντιστές σκύλων θα χρειαστεί να αποδείξουν ότι είναι ο καλύτερος φίλος του σκύλου τους αρχίζοντας από σήμερα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα περιστατικά δηλητηριάσεων από σοκολάτα καταγράφονται όλο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Για αυτό καλούν όσους έχουν σκύλο στο σπίτι τους, να διατηρούν τα σοκολατένια αβγά ή τα γνωστά σοκολατένια κουνελάκια σε σημείο που ο σκύλος τους δεν μπορεί να φτάσει. «Το Πάσχα μπορεί να είναι συναρπαστικό για όλη την οικογένεια, αλλά κατά τη διάρκεια των εορτασμών οι ιδιοκτήτες (σκύλων) θα πρέπει να θυμούνται να μη χάνουν από το βλέμμα τους τα κατοικίδιά τους, όταν υπάρχει τόση πολλή σοκολάτα στο σπίτι» δήλωσε ο Bill Lambert του The Kennel Club.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This