Αρχίζουν οι απολογίες για τον φόνο του Άλκη

Κανείς από τους 12 κατηγορουμένους δεν έχει ομολογήσει ότι χτύπησε τον 19χρονο. Η ερώτηση του πατέρα του σε μάρτυρα

Must Read

Η ώρα των απολογιών έφτασε σήμερα για τους 12 κατηγορουμένους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου.

Έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων λόγω του Πάσχα, η δίκη συνεχίστηκε χθες με την εξέταση ενός τεχνικού συμβούλου, κλείνοντας τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης. Πρόκειται για τον μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών Γιώργο Καραθανάση, ο οποίος διενήργησε τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό των πρώτου, έκτου και δωδέκατου κατηγορουμένων για να αποδείξει πως δεν ήταν αυτοί που χτύπησαν μέχρι θανάτου τον Άλκη. Αναφερόμενος στον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν ο οδηγός του πρώτου οχήματος, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι «η κίνησή του φτάνοντας στο σημείο είναι ότι σταματάει το όχημα και βγαίνουν οι τρεις επιβαίνοντες. Ακολούθως εξέρχεται ο οδηγός και δεν έχει τοποθετήσει το χειρόφρενο. Εισέρχεται στο όχημα και σηκώνει το χειρόφρενο απότομα και φαίνεται το φρενάρισμα. Εξέρχεται, φαίνεται ότι μεσολαβούν 9-10 δεύτερα.

Υπάρχει ένα άλλο βίντεο, στην έναρξη του οποίου φαίνεται ο οδηγός του πρώτου οχήματος έξω από το όχημα και στο 10ο δεύτερο ο ίδιος να είναι εντός του οχήματος και η πόρτα του αυτοκινήτου ανοιχτή. Ο οδηγός μέσα σε αυτά τα δευτερόλεπτα ήταν στο σημείο και μετά εισήλθε στο όχημα». Για τον έκτο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, ο κ. Καραθανάσης ανέφερε ότι ακολούθησε την κίνηση των σκιών που βγαίνουν από το όχημα και ακολουθούν τη διαγράμμιση του οδοστρώματος. «Διαπιστώνω ότι από τη στιγμή που το άτομο αυτό χάνεται από τις κάμερες μέχρι τη στιγμή που εισέρχεται στο όχημα μεσολαβούν 4 δεύτερα. Αυτό το χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για να έχει φύγει αυτό το άτομο, να συμμετάσχει στο επεισόδιο και να έχει γυρίσει. Απομακρύνεται για λίγο, επιστρέφει και εισέρχεται ξανά» κατέθεσε.

Για τον δωδέκατο κατηγορούμενο που επέβαινε στο τρίτο όχημα, ο τεχνικός σύμβουλος ανέλυσε τα δεδομένα των βίντεο που του δόθηκαν και το gps του αυτοκινήτου. «Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε διαδικτυακό σέρβερ. Το τρίτο όχημα με τον δωδέκατο κατηγορούμενο κάνει στάση στη Θ. Γαζή 20. Λίγα μέτρα μετά το περιστατικό φεύγει ένας και μετά δύο. Αυτός ο χρόνος (σ.σ.: το ένα λεπτό από τη στιγμή που εισήλθε στη Γαζή μέχρι τη δεύτερη στάση) δεν επαρκεί στο να έχει συμμετάσχει στο επεισόδιο» υποστήριξε. Την ώρα που ο κ. Καραθανάσης απαντούσε σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας για την ταχύτητα του οχήματος που έστριψε στη Θ. Γαζή, παρενέβη με τρεμάμενη φωνή ο πατέρας του 19χρονου Αλκη Καμπανού, Αριστείδης, ο οποίος ρώτησε απευθυνόμενος στον μάρτυρα: «Η απόκλιση σφάλματος του gps πόσο είναι από έναν δορυφόρο;»

«Στην πληροφορική υπάρχουν δυνατότητες να σφάλει το gps» παραδέχτηκε ο κ. Καραθανάσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δικηγόρου της οικογένειας του άτυχου 19χρονου. Μετά την ολοκλήρωση των μαρτύρων υπεράσπισης αρχίζουν σήμερα οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων. Υπενθυμίζεται πως κανείς από τους 12 δεν έχει ομολογήσει ότι χτύπησε τον Άλκη, αν και έχουν παραδεχτεί ότι ήταν παρόντες στην επίθεση στους φιλάθλους του Άρη. Μάλιστα, τρεις ιατροδικαστές που κατέθεσαν ως τεχνικοί σύμβουλοι (Κ. Αποστολίδου, Γρ. Λέων και Δημ. Γαλεντέρης) υποστήριξαν ότι ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία και όχι από τα χτυπήματα στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματός του που του προκάλεσαν οι κατηγορούμενοι. Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This