Αναβιώνει το στυγερό έγκλημα στις Μοίρες Ηρακλείου: Στο Εφετείο ο 52χρονος που πυροβόλησε εν ψυχρώ ηλικιωμένο

Must Read

Αναβιώνει σήμερα στο Εφετείο η άγρια δολοφονία του 79χρονου Κώστα Χατζάκη από έναν 52χρονο άνδρα στις Μοίρες Ηρακλείου.

Το στυγερό έγκλημα, που είχε «παγώσει» την τοπική κοινωνία τον Ιανουάριο του 2020, εκτυλίχθηκε όταν ο 52χρονος σκότωσε εν ψυχρώ τον ηλικιωμένο, επειδή δεν του έλεγε που είναι η εν διαστάσει σύζυγός του. Πρωτόδικα ο 52χρονος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε ισόβια και 33 χρόνια κάθειρξη για την δολοφονία του Κώστα Χατζάκη και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της συζύγου του 79χρονου.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το νήμα της ζωής του ηλικιωμένου έκοψε μέσα σε λίγα λεπτά ο 52χρονος, έχονυας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Πήγε στο κτήριο όπου γνώριζε πως μένει η εν διαστάσει σύζυγός του και χτύπησε τυχαία μία πόρτα στο ισόγειο προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες. Η πόρτα αυτή ήταν το σπίτι του 79χρονου όπου μέσα, εκείνη την ώρα, βρισκόταν το ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και ο 17χρονος εγγονός του.

Ο εγγονός βγήκε στη βεράντα και είδε τον 52χρονο εμφανώς μεθυσμένο ο οποίος ζητούσε επίμονα πληροφορίες. Ο 17χρονος δεν γνώρισε και δεν απάντησε με αποτέλεσμα να φωνάξει τον παππού του ότι κάποιος είναι έξω από το σπίτι και ψάχνει την γυναίκα.

Ο 79χρονος άνοιξε την πόρτα και άρχισε να συνομιλεί με τον δράστη, χωρίς ωστόσο να του δίνει τις πληροφορίες που έψαχνε. Τότε, ο 52χρονος χωρίς κανένα δισταγμό έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον ηλικιωμένο άνδρα με την σφαίρα να τον βρίσκει στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει στο έδαφος αιμόφυρτος και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τότε, βγήκε στην είσοδο και η 65χρονη σύζυγος του ηλικιωμένου, με τον δράστη να πυροβολεί και εκείνη και να την τραυματίζει στον δεξί ώμο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες.

Ο δράστης ήταν για αρκετή ώρα εκτός εαυτού, καθώς μετά την δολοφονία του ηλικιωμένου δεν έφυγε, αλλά συνέχισε να πυροβολεί τόσο στο σπίτι του όσο και σε διπλανή πόρτα. Μάλιστα, εκείνη την ώρα μέσα στο διπλανό σπίτι βρίσκονταν και τρία ανήλικα παιδιά, φίλοι του εγγονού του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Ο 52χρονος συνελήφθη το επόμενο πρωί από άνδρες της αστυνομίας που τον εντόπισαν στο σπίτι του, στα Καπαριανά Μοιρών. Μάλιστα, στο χώρο βρίσκονταν τόσο το όπλο το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης όσο και άλλα είδη οπλισμού.

Τι κατέθεσε ο δολοφόνος

Ενώπιον του ανακριτή ο δράστης υποστήριξε πως δεν θυμόταν τίποτε από την ημέρα της δολοφονίας.

«Δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου τίποτα από την βραδιά εκείνη. Αν είχα συνειδητοποιήσει τι είχα κάνει πριν έρθουν οι αστυνομικοί να είστε σίγουροι ότι θα είχα αυτοκτονήσει» ισχυρίστηκε, προκαλώντας την οργή των συγγενών του 79χρονου.

Διαβάστε ακόμη: «Ο άντρας μου δεν γυρίζει πίσω, δικαιώνεται όμως η μνήμη του»: Ισόβια στον 52χρονο για το φονικό στις Μοίρες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This